Sven Reus, deelnemer in 2018, is ook dit jaar van de partij.
Sven Reus, deelnemer in 2018, is ook dit jaar van de partij. ((Foto: Tia Nijhuis))

Wognumse Vrije Geluiden; tuinen vol muziek

WOGNUM - In Wognumse tuinen klinkt zondag 8 september van 12.15 tot 16.00 uur opnieuw livemuziek. Wognumse Vrije Geluiden vindt dit keer plaats aan de Rietveen. Tijdens de vijfde editie van de muzikale wandeling, georganiseerd door Bigband BiG GiG, treden meer dan honderd musici en vocalisten op met een grote variatie aan muziekstijlen en -gezelschappen.

Klassiek, jazz, pop, volksmuziek, kleinkunst, blues, sixties; van a-capella zang, combinaties van piano en gitaar met zang tot zangkoren en bands. Totaal treden zestien verschillende gezelschappen op. Daarbij oude bekenden, maar ook nieuwe muzikale acts. Zoals 'Three of Us' , drie ervaren muzikanten uit Wervershoof, het Alkmaarse koor 'De Stemband' en het uit Medemblik afkomstige 'Green Velvet', dat Ierse traditionals brengt. Ierse klanken zijn ook te horen van de Wognumse gelegenheidsformatie 'Irish Wish'. Voor de tweede keer is Sven Reus uit Hoogkarspel in Wognum met zijn persoonlijk geschreven, catchy singer-songwriter nummers. Lucie en Madelon (piano en zang) brengen ook hun muzikale performance. De Wognumse koren 'Sylvidakoor' en 'Stuurloos' zorgen voor variatie en sfeer, evenals het Wognumse kwintet 'Laugh don't Cry' dat met piano, percussie, gitaar, drie stemmen en een divers repertoire de tuin muzikaal zal kleuren.

Voor het evenement stellen vijftien eigenaren hun tuin beschikbaar. Iedere deelnemer treedt in een tuin drie keer op. Deze optredens duren circa 25 minuten en beginnen steeds op het hele- en halve uur. Op een aantal locaties is tegen een kleine vergoeding koffie, thee of frisdrank verkrijgbaar. Het evenement is gratis toegankelijk.

BiG GiG opent de middag om 12.15 uur op het grasveld tegenover Rietveen 32. Programma's zijn te verkrijgen op de locaties. Kijk ook op www.biggig.nl. Als het evenement wegens slecht weer wordt afgelast, is op dat op deze website te lezen of op Facebook.

Meer berichten