Westfriesland-SEW g-handballers lopen de City Run Rotterdam

  Nieuws
Het Dirk Kuyt Foundation Running Team van Westfriesland SEW en hun begeleiders. (Foto: aangeleverd)
Het Dirk Kuyt Foundation Running Team van Westfriesland SEW en hun begeleiders. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NIBBIXWOUD – Erik Dekker, Stephanie Veeken, Nienke Ott en Edward Hulsthoff, vier g-handballers van Westfriesland SEW, reden zaterdag 7 april, met begeleiding naar Rotterdam om daar mee te lopen in het Dirk Kuyt Foundation Running Team. Zij liepen de City Run Rotterdam, een traject van 4,2 km.
De delegatie uit Nibbixwoud werd ontvangen in het gebouw van HDI aan de Westblaak door het team van de Dirk Kuyt Foundation. Iedereen kreeg een heerlijke fruitsalade, iets te drinken en bovendien een mooi shirt van de Foundation. Na een warming up en een peptalk van Dirk via skype ging het hele running team (169 sporters) op de foto en daarna onder begeleiding van een dweilorkest naar de Coolsingel, waar de start plaatsvond.
Het startsein klonk om 15.30 uur startsein. Erik werd begeleid door Nick Veeken en ging snel van start. Edward liep samen met André Veeken en ging ook goed van start, maar iets rustiger. Daarachter liepen Nienke en Lia Veeken. En Stephanie sloot het team uit Nibbixwoud af met Ingrid Ott. Elk tweetal liep op eigen tempo, zodat de deelnemers het goed vol hield en zo een mooie tijd kon neerzetten. Onderweg werden zij door een groot publiek persoonlijk aangemoedigd. Iedereen die stond te kijken, wist de namen van de West-Friezen. Zijn ze in Rotterdam ook bekend dan?
Na een mooie loop door het centrum van Rotterdam, kwamen de tweetallen vlot na elkaar over de finish over de Coolsingel. Stephanie finishte in 36.01 minuten, Erik in 26.59, Nienke in 34.04 en Edward in 31.23. Iedereen kreeg een prachtige medaille omgehangen. Trots liepen zij weer terug naar de Westblaak waar de dag werd afgesloten met een artiest. Alle deelnemers kregen een mooie beker, omdat het de vijfde keer was ze aan de City Run deelnamen. Daarna maakte Juriaan Singles er een mooi feestje van. Dat ook werd opgeluisterd door een break-dance optreden van Edward en een duet van Juriaan en Stephanie. Wat een sterren uit het mooie West-Friesland.
Een prachtig festijn en voor herhaling vatbaar.

Meer berichten