Negatief zwemadvies Andijk Zwemstrand en Vooroever Koopmanspolder

  Nieuws
Er kan even niet meer gezwommen worden in Vooroever Andijk en Vooroever Koopmanspolder. (Foto: Shutterstock)
Er kan even niet meer gezwommen worden in Vooroever Andijk en Vooroever Koopmanspolder. (Foto: Shutterstock) (rodi.nl)

ANDIJK / MEDEMBLIK - De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord heeft donderdag 3 mei een negatief zwemadvies ingesteld voor de locaties Andijk Zwemstrand en Vooroever Koopmanspolder in Medemblik.
In het water van beide locaties is een bacteriologische overschrijding geconstateerd. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) heeft daarom, mede op advies van de waterkwaliteitsbeheerder, besloten een negatief zwemadvies in te stellen. Bij een negatief zwemadvies is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden.

Let op het bord

De RUD NHN adviseert om bij elk bezoek goed te letten op de blauwe borden die bij alle officiële zwemlocaties in Noord-Holland staan. Op de borden staat naast algemene informatie over de locatie ook vermeld of op dat moment een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod geldt.
De RUD NHN geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland op www.zwemwater.nl. De RUD NHN geeft actuele informatie over negatieve zwemadviezen en zwemverboden ook door via twitter: @ZwemwaterRUDNHN . Via www.zwemwater.nl en in de appstore kan een zwemwater-app worden gedownload.

Meer berichten