Mónica Coronado en Manito in Witte kerk

  Nieuws

HAUWERT – Mónica Coronado en Manito spelen vrijdag 25 mei om 20.15 uur hun programma Melodías del Corazón in de Witte kerk, Hauwert 95 in Hauwert. De uit Barcelona afkomstige zangeres heeft samen met haar fabuleuze gipsyflamenco gitarist een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika.
Het duo stond op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken; het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Manito tilt met zijn temperamentvolle gitaarspel Mónica's stem naar een hoger plan. Tijdens de voorstelling speelt hij ook andere snaarinstrumenten, waaronder de láud (Spaanse luit).
Coronado zingt met heldere stem haar verhalen die ze verzamelde en beleefde in haar zwervend bestaan als muzikant. Soms speelt zij ook gitaar. Haar muziek is golvend, warm, ritmisch en optimistisch van toon. In haar liederen worden onderwerpen aangesneden als liefde, strijd en onbegrip. Muziekstromingen zoals flamenco, jazz, pop en Latin zijn haar inspiratiebronnen.
Manito's vurige gitaarspel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende Manitas de Plata.
De kerkdeur is open om 19.45 uur. Toegangskaartje kost 10 euro. Naast kaartverkoop aan de kerkdeur, kan men ook reserveren via hauwertinconcert@gmail.com.
Zie ook www.hauwertinconcert.nl en www.monicacoronado.com.

Meer berichten