Verkiezing Uniek Sporttalent

  Nieuws

REGIO - Uniek Sporten is voor de vijfde keer op rij op zoek naar gehandicapte breedtesporters met een talent in de breedste zin van het woord. Iemand die persoonlijke records heeft weten te verbreken. Iemand die een grote persoonlijke of sportieve ontwikkeling heeft doorgemaakt. Of iemand die een inspiratie en voorbeeld is voor andere sporters met een handicap. Wie kent zo'n sporter? Geef hem/haar op! Wie weet gaat deze favoriet er met de titel en het prachtige prijzenpakket vandoor.
Schrijf een korte motivatie met daarbij een leuke foto of een filmpje en geef aan waarom de sporter de titel 'Uniek Sporttalent 2018' verdient. Talenten kunnen tot september worden genomineerd, daarna gaat de verkiezing echt van start. Deelname aan de verkiezing is open voor iedere Nederlandse breedtesporter met een handicap en met een leeftijd boven de zes jaar. Topsporters en sporters die deelnemen aan een talentenprogramma vanuit NOC*NSF (met een A-, HP- of Selectiestatus) zijn van deelname uitgesloten.
De verkiezing bestaan uit drie categorieën:
Categorie 1: Sporters met een lichamelijke of visuele handicap
Categorie 2: Sporters met een verstandelijke of meervoudige handicap
Categorie 3: Teams, ploegen bestaande uit sporters met een handicap die gezamenlijk een sport beoefenen die ook in wedstrijdverband gespeeld kan worden en waarin de eindprestatie afhankelijk is van alle deelnemers.
De winnaar van elke categorie wint een bedrag van 1000 euro, te besteden aan sport,- en of spelmateriaal of coaching/training op maat. De sporters die op de tweede plaats eindigen ontvangen een cheque ter waarde van 250 euro per categorie, te besteden aan sportmaterialen. De vereniging van de winnaar wordt ook nog eens blij gemaakt, omdat zij voor een totaalbedrag van 4000 euro een stimuleringssubsidie kunnen aanvragen, te gebruiken voor de (door)ontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de betreffende sportvereniging.
De verkiezing bestaat uit een algemene stemronde, een halve finale en een finale. De winnaars per categorie worden tussen 18 en 26 oktober bekend gemaakt. Op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op 30 oktober in de Johan Cruijff ArenA worden de winnaars gehuldigd. Kijk voor meer informatie en het nomineren op www.unieksporten.nl/sporttalent/nomineer-nu .

Meer berichten