Stoommodellen bij Stoommachinemuseum

  Nieuws
Deelnemers uit het hele land komen naar het museum om hun stoommodellen te showen. (Foto: aangeleverd)
Deelnemers uit het hele land komen naar het museum om hun stoommodellen te showen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

MEDEMBLIK - Tijdens het Stoommodellenweekend - zaterdag 22 en zondag 23 september - staan de miniatuurstoommachines opnieuw in de spotlights bij het Stoommachinemuseum in Medemblik. Vele (nieuwe) deelnemers uit het hele land komen naar het museum om hun stoommodellen te showen.
Een gevarieerd aanbod van stoomwolkjes puffende locomotieven, radiografisch bestuurbare stoomboten, rondrijdende stoomtractors, stationaire modellen, heteluchtmotoren, een Foden-stoomauto, zelfs een stoomfiets en nog veel meer zijn dat weekend bij het museum te bewonderen. Ook uit de eigen museumcollectie worden unieke stoomminiaturen tentoongesteld. Natuurlijk is het museum onder stoom en draaien de grote machines. Buiten in de machinetuin zijn op zaterdag diverse machines in werking te zien. De kolengestookte emmerbaggermolen 'Vooruit' ligt het hele weekend onder stoom in de binnenhaven van het museum. Klim aan boord en ontdek onder welke omstandigheden de bemanning vroeger leefde en werkte.
Wie een stokers- en/of smeeddiploma wil halen, kan de stoker helpen het vuur in de ketel brandend te houden, en op zondag de smid in de smederij helpen tijdens de miniworkshop smeden. Natuurlijk staan ook de miniatuurstoommachines klaar waarmee bezoekers zelf stoom kunnen maken.
Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4 in Medemblik. Telefoon: 0227-544732. Meer informatie: www.stoommachinemuseum.nl. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten