Kinderactiviteiten tijdens herfstvakantie in Stoommachinemuseum

  Nieuws
Museumdirecteur Harry de Bles met paard bij de ketels van het Stoommachinemuseum. (Foto: Kenneth Stamp)
Museumdirecteur Harry de Bles met paard bij de ketels van het Stoommachinemuseum. (Foto: Kenneth Stamp) (rodi.nl)

MEDEMBLIK - Tekenen met hulp van een illustrator, op de foto met je lievelingsdier, sieraden maken, koekjes bakken en voorleesmiddagen. De gehele vakantie (van 13 tot en met 28 oktober) is het Medemblikker Stoommachinemuseum aan Oosterdijk 4 onder stoom en valt er van alles te beleven.
Woensdag 17 oktober en donderdag 25 oktober (12.00 tot 16.00 uur) geeft illustrator Willem Smits workshops tekenen. Ook de rest van de vakantie is het museumatelier geopend en ligt er tekenpapier voor jonge creatievelingen klaar.
Het wordt zondag 21 oktober een beestenboel in het museum. Neem je lievelingshuisdier mee het museum, want de bekende professionele fotograaf Kenneth Stamp zet bezoekertjes met hun huisdier gratis op de foto. Dat kan vanaf 14.00 uur. Diezelfde zondag start om 14.00 uur de kinderworkshop 'Hoe werkt een vliegtuig?' Met zelfgevouwen vliegtuigjes wordt geleerd hoe je vliegtuigen kunt besturen.
Dinsdag 23 en zaterdag 27 oktober geeft goudsmid Esther tussen 11.00 en 16.00 uur workshops sieraden maken. Bakker Bes bakt zaterdag 27 oktober van 11.00 tot 16.00 uur Stoomkoekjes met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers koekjes mee naar huis nemen.
Dinsdag 16, vrijdag 19, donderdag 25 en vrijdag 26 oktober wordt 'Het gevecht tegen het stoomgemaal' voorgelezen. Schuif aan bij dit voorleesuurtje, vanaf 12.00 uur ieder heel uur.
Ouders/verzorgers dienen in het museum aanwezig te zijn wanneer de kinderen deelnemen aan workshops. Deelname aan de activiteiten is gratis op vertoon van het toegangskaartje van het museum. Kinderen betalen 5 euro, volwassen 7,50 euro en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. Vind het volledige activiteitenprogramma op www.stoommachinemuseum.nl. Het museum is in de herfstvakantie maandag tot en met zondag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten