Fiets uitdagende parcours van MTB Vooroevertocht

  Nieuws
Inschrijven voor de MTB Vooroevertocht kan op 16 december vanaf 08.30 uur. Doe ook mee! (Foto: archief Rodi Media)
Inschrijven voor de MTB Vooroevertocht kan op 16 december vanaf 08.30 uur. Doe ook mee! (Foto: archief Rodi Media) (rodi.nl)

REGIO – Voor de tweede keer dit jaar verzorgt de Stichting Wielerevenementen West-Friesland (SWW) de MTB Vooroevertocht. De koers wordt zondag 16 december verreden. Het start- en eindpunt is dit keer dorpshuis De Onderdijk, aan de Sportlaan in Onderdijk.
Het belooft voor de deelnemers een uitdagende rit te worden over zowel veengrond, klei, asfalt, schelpenpaden en zand. Iedereen begint tussen 09.00 en 09.30 uur vanaf het dorpshuis en rijdt eerst langs het Nesbos naar Medemblik. Via het Regatta Center en Kasteel Radboud fietst men over de Brake door een koeienstal richting de Groote Vliet. Vanaf daar rijden de fietsers langs het Egboetswater richting Hauwert, over de Vok Koomenweg richting Andijk. Ter hoogte van de Kleingouw splitst het parcours zich; de deelnemers van de dertig kilometertocht gaan terug richting Onderdijk. De deelnemers die veertig kilometer rijden, maken een extra lus langs de jachthaven van Andijk en vervolgens om de proefpolder heen. Ze fietsen daarna over het strandje bij de Koopmanspolder richting de kom. Het parcours vervolgt over de dijk achter Onderdijk langs en de deelnemers finishen bij het dorpshuis.
Inschrijven kan vanaf 08.30 uur in het dorpshuis, 'Scan en Go' is hier beschikbaar. De inschrijfkosten zijn voor iedereen 6 euro (ook voor NTFU/KNWU-leden), betaal zoveel mogelijk met gepast geld. Let op: een valhelm is verplicht bij deelname aan de toertocht. Niet-NTFU-leden zijn niet verzekerd voor schade, zij kunnen vooraf via de website van de NTFU een dagverzekering afsluiten. Kijk voor meer informatie op: www.mtbwervershoof.nl of op Facebook.
SWW werkt samen met MTB Noord-Holland. MTB Noord-Holland organiseert dit seizoen vijftien MTB-tochten. Een deelnemer die stempels voor deelname aan minimaal zes van deze tochten op zijn stempelkaart heeft staan, maakt kans op een Storm-Nalu strandbike. Na de laatste tocht op 10 februari wordt de gelukkige uit de ingeleverde stempelkaarten getrokken.

Meer berichten