Muziekvereniging Ursem maakt hele dorp gratis donateur!

Uit
De leden van de Slagwerkgroep op gepaste afstand van elkaar.
De leden van de Slagwerkgroep op gepaste afstand van elkaar. ((Foto: aangeleverd))

URSEM - We beleven vreemde tijden sinds het Coronavirus door de wereld gaat. Het zet ons leven op z’n kop en beperkt ons door alle genomen maatregelen. Dat geldt natuurlijk ook voor het verenigingsleven.

Na het versoepelen van de maatregels werden begin juni de repetities opgepakt en daar keek een ieder naar uit. De vereniging heeft een ruim muziekgebouw en door de opstelling van onder andere de Slagwerkgroep, niet op de korte maar op de lange kant neer te zetten was er meer ruimte voor iedereen en kon de 1,5m gewaarborgd worden.

Voorzorgsmaatregelen

Natuurlijk werden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Er kwam een dispenser met handdesinfectans en de consumpties mochten niet aan de bar maar in de grote zaal genuttigd worden. Het was een beetje wennen maar vooral weer gezellig!

Optredens

Normaal gesproken werk je met elkaar aan een concert of ander optreden. Dat is nu anders. De fanfare is in augustus begonnen met het kerstrepertoire voor een concert in december, misschien wel tegen beter weten in... De Slagwerkgroep zet filmpjes op Facebook en zo probeert iedereen zin te geven aan onze repetities.

Donateurskaarten

In het najaar gaan de leden langs de deuren om donateurskaarten te verkopen. Dat is nu moeilijk en daarom houden we afstand. Ook omdat we zo weinig voor u mogen organiseren, kunnen we eigenlijk niet om deze steun aankloppen. Daarom heeft het bestuur gemeend om alle bewoners van Ursem gratis donateur te maken! Dat geeft voordelen zoals gratis toegang tot concerten voor het hele gezin. Want we blijven geloven, dat het er wel weer van zal komen!