(Foto: Ken Tanaka)

Openluchtbioscoop binnentuin Hermitage

AMSTERDAM - Na een succesvolle eerste editie van Movies at the Hermitage worden deze zomer opnieuw heuse filmklassiekers getoond in de binnentuin van het museum aan de Amstel. De historische tuin wordt omgetoverd tot de grootste en meest magische openluchtbioscoop van de stad waar vanaf woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september vijf gerenommeerde films te zien zijn.

Movies at the Hermitage is een samenwerking tussen de Hermitage Amsterdam, Bora Bora Productions en Outdoor Cinema. De filmselectie is gemaakt door filmliefhebbers die speciaal voor deze editie kozen voor een top 5 beste films voor in de open lucht.

Movies at the Hermitage trapt dit jaar af op woensdag 28 augustus met de romantische komedie Midnight in Paris. Op donderdag 29 augustus draait de bekende gangsterfilm Goodfellas, gevolgd door de Argentijnse thrillerfilm El Secreto de Sus Ojos op vrijdag. In het weekend speelt op zaterdag 31 augustus de avonturenfilm Hunt for the Wilderpeople, gevolgd door de dramafilm Call Me by Your Name op zondag. De techniek wordt verzorgd door Outdoor Cinema en de productie is in handen van Bora Bora Productions. Iedere filmvoorstelling krijgt een speciale introductie van een bekende Amsterdammer die affiniteit heeft met de film van die avond.

Kaartverkoop

Er zijn nog Golden Tickets (€ 13 per stuk) verkrijgbaar via https://hermitage.stager.nl/web/tickets. Met vijf personen? Dan is er een speciaal Party of Five Family Ticket voor € 55. Om 19.00 uur gaan de deuren open, om 20.00 uur begint de filmquiz (er zijn prijzen te winnen!). Om half 9 is er een introductie waarna om 20.45 de film start.

Meer berichten