Compaen komt in alles te kort

Algemeen
het aantal blokpunten was op vingers van een hand na het afsteken van vuurwerk te tellen.
het aantal blokpunten was op vingers van een hand na het afsteken van vuurwerk te tellen. Tjerk Laan Fotografie

OOSTZAAN - Te hoog, te snel, te hard, te slim en te nauwkeurig. Dat was de conclusie voor Compaen na de confrontatie met koploper Sliedrecht Sport 2. De Oostzaanse middenmoter kwam in alles te kort bij de hervatting van de competitie. Het werd een dikke 0-4 en geen moment was er kans op meer.

Zelfs de tweede keus uit de immense talentenruif van de Zuid-Hollandse vereniging was een flinke maat te groot voor de andere wit-blauwen. In deze bijzonder milde winter beleefde Compaen een koude herstart van het seizoen.

Er was heel even, in het midden van de eerste set, de hoop op een beter resultaat. Op de opslag van spelverdeler Sven Vermeulen leidde de thuisploeg met 14-12 en had in een rally mogelijkheden om naar een voorsprong van drie punten uit te lopen. Het was helaas een eenmalige stuiptrekking. Voor het overige lag het initiatief steeds bij de lijstaanvoerder, die hard op weg is naar promotie naar de topdivisie.

Op regionaal niveau mag Compaen zich koesteren in de aanwezigheid van talentvolle tieners en begin twintigers, maar op landelijke schaal bevinden deze zich bij Sliedrecht. Een rijk bezit om als club zo veel potentie achter het eerste team ter beschikking te hebben.

Op techniek, kracht, tactiek, hoogte en felheid moesten de Oostzaners zich gewonnen geven. Slechts in beginfases van sets kon Compaen in het spoor van de tegenstander blijven. De punten van de formatie van trainer/coach Bob Hartman kwamen nog vooral door toedoen van fouten van Sliedrecht.

De aanvallers wisten slechts sporadisch de bal op de grond te krijgen. Alleen middenblokkeerder Jesse Koopman en de ingevallen diagonaalaanvaller Allard Rieuwers kwamen nog wel eens tot scoren. De opslag leverde nauwelijks rendement op en het aantal blokpunten was op vingers van een hand na het afsteken van vuurwerk te tellen.

Kortom, een wedstrijd om snel te vergeten. Al zal het duel een speler lang blijven heugen. Vijftiger Ralf Muijs kon na vele jaren zijn rentree in een officiële ontmoeting van de hoofdmacht maken. Hij verving de zieke spelverdeler Kevin de Jong.

Compaen gaat volgende week naar het andere volleybaldorp van Nederland, Den Dungen. Tegen HLB 2 moet een beter resultaat dan afgelopen zaterdag worden gehaald.

door Marcel Vermeulen