In en rond de Museumboerderij worden allerlei oude ambachten getoond.
In en rond de Museumboerderij worden allerlei oude ambachten getoond. ((Foto: aangeleverd))

Ambachtendag Museumboerderij

HOOGWOUD - Museumboerderij West-Frisia sluit zondag 15 september het seizoen af met een bijzondere dag. In en rond de sfeervolle stolpboerderij zijn deze dag meer dan 25 bijna vergeten ambachten te zien. Het gevarieerde programma vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur.

Pure ambachtelijkheid past bij de Museumboerderij. Tijdens de bouw van een stolpboerderij werd alles met de hand gedaan. Sommige ambachten zijn ook van deze tijd, bijvoorbeeld rietdekken en metselen. Andere getoonde oude ambachten worden alleen nog toegepast als een meer luxe vorm van creëren. Want het kost veel tijd om hout te draaien, manden te vlechten of hout te marmeren. Hoe het allemaal in zijn werk gaat, wordt duidelijk gemaakt door enthousiaste en vakkundige mensen. Naast het draaien in de zweefmolen is er voor kinderen tijdens de Ambachtendag nog meer te doen, bijvoorbeeld schminken en kalfjes bezoeken. Het motto van deze dag is: zien, doen en beleven!

De entree is 4 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar en Vrienden van het museum hebben gratis toegang. De Museumboerderij staat aan de Koningspade 31 in Hoogwoud en is tot en met 15 september te bezoeken van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Na deze datum kunnen groepen in overleg een bezoekje plannen. Voor meer informatie, bel 0226-351431.

Meer berichten