(Foto: )

Chief One pakt in Schagen eerste overwinning

SCHAGEN - Chief One heeft tijdens de harddraverij zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. De vijfjarige ruin uit de stal van trainer Jaap van Rijn stond al een tijdje te boek als een talent, maar greep desondanks al verschillende keren net naast de zege. Op de Nieuwstraat vielen alle puzzelstukjes in elkaar en won de troef van Stal de Groningers, op de sulky bijgestaan door John de Leeuw, de finale van Calistokingsdeep en Lindsey Pegram. Go Star (Ruud Pools) finishte als derde voor de moegestreden Pompano Mick (Denise Pennekamp).

De pupil van trainer Jaap van Rijn kreeg de overwinning op de vernieuwde en sfeervolle Nieuwstraat niet cadeau. Zo moest Chief One tijdens de derde omloop afrekenen met Chaman Rapida, de winnaar van Schagen in 2017 en 2018. Dat lukte pas na een energieverslindende kamprit, maar de ruin had genoeg lucht over om vervolgens tijdens de halve finale af te rekenen met de verrassende Pompano Mick. Tijdens de finale wachtte favoriet Calistokingsdeep, die door De Leeuw en Chief One in twee ritten vakkundig en gedecideerd opzij werd gezet.

Inhaalraces

Voor Calistokingsdeep waren de druiven zuur. De tienjarige ruin liet zich ondanks een starthandicap van vijf meter opnieuw van zijn beste kant zien, maar greep net naast de winst. Dat was niet voor het eerst. De tweede plaats in Schagen was al zijn vijfde van het seizoen. Desondanks kreeg de ruin, zoals altijd gereden door kortebaankampioen Lindsey Pegram, het vele publiek op de banken met machtige inhaalraces.

Verrassing

De derde plaats tijdens het geslaagde evenement was voor Go Star met Ruud Pools. Voor tienvoudig kortebaankampioen Pools was het pas de eerste keer dit seizoen dat hij zich bij de laatste vier wist te klasseren. De pupil van trainer Cees Hetteling, die in Schagen een verkapte thuiswedstrijd beleeft, rekende tijdens de troostfinale af met Pompano Mick en Denise Pennekamp. Deze combinatie was als een verre outsider gestart, maar groeide uit tot de verrassing van de middag. Na drie sterke omlopen was de dertienjarige ruin opgebrand en finishte moegestreden als vierde.

Meer berichten