Muziekgroep Suddenly Years Align.
Muziekgroep Suddenly Years Align. (Foto: aangeleverd)

Jonge vrouwen van Suddenly Uears Align maakt muziek met eigen kleur

SCHAGEN - Suddenly Years Align treedt zondag 2 februari van 15.00 tot 17.15 uur op in het Scagon theater. 'Een klik met het publiek hebben' is voor de drie vrouwen van Suddenly Years Align dé sleutel voor een succesvol concert. Amanda Muller namens de muziekgroep: "We streven naar technische perfectie, maar hoe goed ook er moet een verbinding zijn tussen de zaal en ons."

'We dromen van grote theaters zoals Carré!'

Amanda Muller is niet alleen voormalig docente van muziekschool Da Capo, ze vormt met Sophie de Graaf en Yvonne Leek ook Suddenly Years Align (zegt u maar SYA), een muziekgroep die voor een eigen, fijnbesnaard pad kiest. Ze gaan dat zondagmiddag 2 februari (15 uur) in het Scagon nog maar eens onderstrepen.

De keuze voor het Scagon staat niet op zich, want de groep kiest nadrukkelijk voor het theater. "We treden op in Nederland en Duitsland. Veel van onze nummers zijn via YouTube te horen. We dromen van grote theaters zoals Carré!"

Jonge eigentijdse vrouwen, conservatorium geschoold, kiezen voor hun eigen kleur, hun eigen stijl: "We moeten vanwege de keuze voor onze instrumenten, ook eigen arrangementen maken. Sophie speelt harp, banjo en gitaar. Yvonne doet piano en accordeon en ik heb gekozen voor basgitaar, mandoline en dwarsfluit. Je kunt je voorstellen dat we hiermee een heel eigen sound, een heel eigen sfeer kunnen brengen."

De vrouwen vertalen graag hun eigen emotie in melodieën met diverse inspiratiebronnen als de natuur of een vakantie in Afrika. Maar ze spelen ook couvers van James Taylor, Venice, Ed Sheeran en Crosby, Stills and Nash. Kaarten: 15 euro en zijn te reserveren via www.scagontheaster.nl

Yvette van der Does
Meer berichten