Tuygh gooit het over andere boeg

Nieuws
Shantykoor 't Scheepstuygh. (Foto: Joke Ligthart-Wognum)
Shantykoor 't Scheepstuygh. (Foto: Joke Ligthart-Wognum) rodi.nl

SCHAGEN/WIERINGERWERF/SCHAGERBRUG - Shantykoor ’t Scheepstuygh uit Schagen treedt zaterdag 22 december om 20.15 uur op met een Kerstspel in de Grote Kerk aan de Markt in Schagen.
Het koor, onder leiding van Gerrit van de Belt, ondergaat een tijdelijke gedaanteverwisseling. Acteurs spelen een verhaal begeleid door verteller Arie Groen. De ruim veertig zangers zingen hierbij een combinatie van zeemans- èn kerstliedjes muzikaal ondersteund door een zeskoppig combo. Rene Engel verzorgt het licht, het geluid en de effecten.
In deze semi-musical komen de bezoekers in een Kerststemming door bekende nummers als ‘Rudolph the red nosed reindeer’, ‘Frosty the snowman’ en ‘Let it snow’. In de eerste helft worden zeemansliedjes gezongen zoals ‘Toen wij uit Rotterdam vertrokken’ en ‘Molley Malone’. Natuurlijk kan er meegezongen worden.
In december treedt het koor meerdere malen op. Ze doen dat voor besloten groepen op diverse plaatsen in de regio. Het complete Kerstspel wordt vrijdag 21 december opgevoerd om 20.30 uur in kerk ‘De Samenstroom’ aan Terpstraat 40 in Wieringerwerf.
Een toegangskaart is verkrijgbaar in de kerk op de avond van de voorstelling en kost € 10,- inclusief een drankje tijdens de pauze. Dit geldt voor Schagen en Wieringerwerf. Kaarten reserveren kan door een e-mail te sturen naar feddedejong@live.nl. Vermeld of het om Schagen of Wieringerwerf gaat.
Shantykoor 't Scheepstuygh koor sluit de kersttournee zondag 23 december af om 16.00 uur in Ons Eigen Kroeg in Schagerbrug. Het betreft een zang zondagmiddag. Entree €7.50 inclusief koffie of thee. Kaarten reserveren voor het optreden in OEK kan per e-mail naar: kaarten@oek.nl