Schager wijkenloop Muggenburg

SCHAGEN - De vijfde- en laatste Schager wijkenloop van deze 9e editie in Muggenburg, was ondanks de onweersbui geslaagd. De start werd vanwege het onweer een kwartier uitgesteld. Maar om kwart voor acht schoot wethouder Sigge van der Veek de honderdvijfentwintig lopers, waaronder vier teams, weg voor het rondje door Muggenburg.

Alle vijf avonden deelden diverse sponsoren onder andere vers fruit en voor alle kinderen een aardigheidje dat een relatie had met 'Lekker gezond bewegen'. Daarnaast is het voor de saamhorigheid in de wijk, daar doet de organisatie het voor.

De vijf winnaars, waarvan sommigen drie keer een podiumplaats hadden deze vijf weken, ontvangen van TAS'82 een gratis lidmaatschap voor een jaar.

De strijd tussen de scholen was dit jaar weer spannend. Deze keer werd gerekend vanaf groep 3 en zijn niet de exacte aantallen genomen van de kinderen aan de start, maar deze aantallen zijn afgezet tegen het percentage van het aantal leerlingen op de betreffende school.

Op deze wijze is het eerlijker en heeft elke school gelijke kansen. Het ging dit jaar tussen de Aloysiusschool en De Vogelweid en het werd uiteindelijk De Vogelweid. Derde werd De Rank. Zij ontvangen een fraaie prijs.

De uitslag van de avond: Jongens: 1. Thijn van de Woude (9), Senne van Breugel ( (12) en Milan Schouten (9)

Meisjes: 1. Rosalie ten Bruggecate (11), 3. Sanne Vogelzang (11) en Ilse Hartman (10)

Langs deze weg bedankt de organisatie alle vrijwilligers, inclusief de verkeersregelaars en de beheerders van de accommodaties die wij mochten gebruiken; RUSH, het Clusius college, het Regius college, Zwembad De Wiel en TAS'82.. En alle sponsors. Door hen kunnen kinderen tot 18 jaar gratis meelopen. De organisatie kijkt terug op een geslaagde 9e editie. Tot volgend jaar voor het tweede lustrum.

Meer berichten