Deelnemers aan de Tulpencross rennen langs de bloeiende bollenvelden.
Deelnemers aan de Tulpencross rennen langs de bloeiende bollenvelden. ((Foto: aangeleverd))

Ga los met de Tulpencross

'T ZAND - Ga met Stichting Bloeiend Zijpe helemaal los in het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 mei in en rondom de bloeiende bollenvelden.

Zaterdag 4 mei vindt de Tulpencross plaats, vanaf 13.00 uur. Een prachtig parcours van 7,5 kilometer is er weer gemaakt op de kopeindes van de tulpenvelden. Het is een recreatieve loop, waarbij dus geen officiële tijdwaarneming is. Dit jaar is gekozen voor de bloeiende velden rondom BolleNoord aan Groteweg 9 in 't Zand. Elke deelnemer ontvangt aan de finish een aandenken aan Bloeiend Zijpe. Je kunt je via de website al inschrijven, maar bedenk je zaterdag 4 mei dat je mee wilt rennen, dan is er altijd plaats.

De inmiddels beroemde wandeltochten zijn dé wandelbestemming voor een energieboost. Je komt er los van je agenda, van tijdsdruk en stress. De kleurige bloemenvelden en de ruimte maken je hoofd leeg en geven je al wandelend nieuwe energie. Het belooft weer een unieke kleurige en geurige beleving worden. Zondag 5 mei kan je grenzeloos genieten van de mooiste tulpenvelden van de wereld. Met twee van de afstanden kom je bovendien langs het Wildrijk

Vijf verschillende afstanden zijn dit jaar weer uitgezet, het zijn stuk voor stuk unieke tochten, dwars door de kleurrijke bloeiende velden, waarbij ruim 50 bloembollentelers hun velden open stellen voor de bezoekers. De wandeltocht gaat voor 90 procent over het boerenbollenland van de kweker. Allerlei plekjes, waar je normaal gesproken niet mag of kunt komen zijn dan te bewandelen. Er worden bruggen gelegd voor deze ene dag, zodat er van veld naar veld gelopen kan worden. Nu nog kiezen of je de korte of de lange route gaat nemen.

Voor de jonge wandelaars is de puzzelwandeltocht uitgezet. Je kunt kiezen uit de 7,5 of 8 kilometer en er staan heel veel vragen op borden langs de route. Je krijgt een pen met het logo van Bloeiend Zijpe om de vragen te beantwoorden, die pen mag je natuurlijk houden. Onder de ingeleverde antwoorden wordt een bioscoopbon verloot. En dat allemaal door en in de grootste en mooiste tulpenvelden! De wandelingen van Bloeiend Zijpe zijn mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers.

Er zijn twee verschillende startlocaties, afhankelijk van de gewenste wandelafstand. Let op: Er zijn twee verschillende startlocaties, afhankelijk van de gewenste wandelafstand. 8, 15 en 30 kilometer vanaf Land van Fluwel aan Belkmerweg 65 in Sint Maartenszee. 7,5 en 20 kilometer vanaf Camping de Nollen aan Westerweg 8 in Callantsoog. Bij beide startplaatsen is er voldoende gratis parkeermogelijkheid. Meer informatie op www.bloeiendzijpe.nl

Meer berichten