Jozefdag uit voorzorg verplaatst

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

Het St.-Jozefmavo in Vlaardingen heeft de Jozefdag van woensdag 14 juli, waarop de actiemaand voor hun Keniaanse zusterschool werd afgesloten, uit voorzorg voor mogelijke verspreiding van COVID-19 verplaatst. Er wordt gezocht naar een alternatief om het sponsorevenement tussen de zomer- en de herfstvakantie af te sluiten.

Doordat de landelijke trend is dat het ‘niet de goede kant op gaat met de coronabesmettingen, vooral onder jongeren, wil de school het zekere van het onzekere nemen en de veiligheid van iedereen voorop stellen’. De 551 leerlingen uit de huidige eerste, tweede en derde klassen kunnen nog steeds, binnen de restricties, een heitje voor een karweitje doen. De rekening was, is en blijft voor de St.Joseph Girls Secondary School in Kakrigu, Rusinga Island, Lake Victoria in Kenia. Het volledige bedrag gaat alleen een paar maanden later naar de organisatie.

De meisjesschool krijgt, doordat het een meisjesschool is, geen financi?le steun van de Keniaanse overheid. Het streefbedrag is 9.310 euro. Hiermee wordt het schoolgeld van de armste kinderen betaald, duizend bomen geplant, het schoollaboratorium ingericht en de renovatie van de wasruimtes en docentenruimtes bekostigd.

De school aan de Vlaardingse Willem de Zwijgerlaan 240 heeft een algemene rekening, maar ook per klas een rekening. Zo strijden de groepen onderling tegen elkaar om het meeste sponsorgeld binnen te halen. De klas met het meest opgehaalde geld, wint een prijs. Al komt het hele bedrag in zijn totaliteit bij de zusterschool terecht.

Doneren kan via sjm.nl.