Politiek maakt zich op voor verkiezingen

Algemeen
Ben Trooster verlaat na de komende gemeenteraadsverkiezingen de Vlaardingse politiek om zich bezig te gehouden met het organiseren van evenementen. Foto: Peter Spek
Ben Trooster verlaat na de komende gemeenteraadsverkiezingen de Vlaardingse politiek om zich bezig te gehouden met het organiseren van evenementen. Foto: Peter Spek (Foto: )

2022 is pas twee weken oud of er is al het nodige gedoe in de gemeenteraad. John Huf, ex-CDA, sluit zich per direct aan bij Beter voor Vlaardingen. De Vlaardinger verliet een paar weken geleden het CDA, omdat hij bij het samenstellen van de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart, op een onverkiesbare plaats terecht was gekomen.

DOOR PETER SPEK

John Huf besloot echter als eenmansfractie zijn termijn af te maken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen en dan uit de raad stappen, maar hij raakte in gesprek met Stadsbelangen Vlaardingen en met Marco van Unen van Beter voor Vlaardingen. “Uiteindelijk had ik met Marco van Unen een betere klik dan met de vertegenwoordigers van Stadsbelangen Vlaardingen, die inmiddels Vera Kalf als lijsttrekker4 hadden binnengehaald en ik zag een goed concept van het verkiezingsprogramma. Ik ben daarna in gesprek gegaan met de andere kandidaten van Beter voor Vlaardingen en dat gaf mij ook een goed gevoel”, aldus John Huf over zijn opmerkelijke overstap.

Beter voor Vlaardingen heeft op dit moment twee zetels in de gemeenteraad. Naast fractievoorzitter Marco van Unen is dat Ben Trooster. Laatstgenoemde heeft echter aangegeven zich niet meer verkiesbaar te stellen voor zijn partij. De Vlaardinger gaat zich na vier jaar politiek weer bezighouden met het organiseren van evenementen in de haringstad. Ben Trooster was de animator, een paar geleden, voor het Glazen Huis, dat hij organiseerde in samenwerking met Omroep Vlaardingen, waar hij ook programmamaker was. Met de komst van John Huf bij Beter voor Vlaardingen telt de partij tot aan de gemeenteraadsverkiezingen drie zetels en is daarmee even groot geworden als de VVD en D66.