Afbeelding
(Foto: Gemeente Rijswijk )

Denk mee over speelzone Wilhelminapark en speelplekken Parkrijk

Algemeen

Afgelopen voorjaar heeft de gemeente jongeren, kinderen en hun ouders gevraagd naar hun wensen en idee?n voor de speelzone in het Wilhelminapark en de speelplekken in Parkrijk. In totaal hebben ze 271 reacties ontvangen.

Met de reacties zijn voor de speelzone en voor de speelplekken programma’s van eisen opgesteld. Voor de speelzone in het Wilhelminapark hebben jongeren laten weten dat zij graag een plek zouden hebben waar ze kunnen sporten. Kinderen willen graag klimmen en klauteren. En ouders vinden het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Ook vinden mensen het belangrijk dat het een inclusieve speelzone wordt waar alle kinderen uit de omgeving samen kunnen spelen. Voor de speelplekken in Parkrijk geven kinderen aan graag te spelen op een duikelrek, glijbaan en klimtoestel. Ouders vragen vooral aandacht voor de veiligheid van de speelplekken.

Voorlopige ontwerpen

Deze programma’s van eisen zijn uitgewerkt in voorlopige ontwerpen waarin is ingetekend welke speeltoestellen op welke plek worden geplaatst.

In het voorlopig ontwerp voor het Wilhelminapark is een natuurlijke speelzone ontworpen door gebruik te maken van natuurlijke materialen en bestaande heuvels en slootjes en door aandacht aan beplanting te besteden. De speelzone bestaat uit 3 delen: een balanceer/struinroute door het gras, een centrale klim- en klauterzone en een sport- en spelzone.

In Parkrijk zijn twee speelplekken ontworpen. De speelplek in Parkrijk West heeft als thema Water. De licht glooiende vloer lijkt op een eiland in het water. De plek is goed bereikbaar voor iedereen en heeft onder meer een uitkijktoren met klimnet en een glijbaan. De speelplek in Parkrijk Oost heeft een vogelnestschommel en een uitdagende balanceer- en klimroute over diverse speeltoestellen. De twee speelplekken worden met elkaar verbonden via de schoolroute.

Mening

De gemeente is benieuwd wat iedereen van de voorlopige ontwerpen vindt. Bekijk de ontwerpen op de website https://participatie.speelplan.nl/wilhelminapark-parkrijk/ en geef tot zondag 14 november een reactie. Op basis van de reacties bekijkt de gemeente of ze het ontwerp nog aanpassen. Daarna volgt het definitieve ontwerp en kan de aannemer in maart volgend jaar aan de slag met de aanleg van de speelzone en de speelplekken.

Afbeelding
Informatieavond over niet uitgezaaide prostaatkanker Partnerbijdrage 13 uur geleden
Afbeelding
Dit kost een woning in Rijswijk gemiddeld Financieel 14 uur geleden
Afbeelding
Na Rijswijk krijgt ook Den Haag eerste Tiny Forest Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Rijswijk Wonen helpt huurders met hoge energierekening Financieel 15 uur geleden
Afbeelding
Circa 30 woningen ontruimd na uitslaande brand in flat Loevesteinlaan Den Haag 112-nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort opent nieuw centrum waar Rijswijkse kinderen veel leren over de natuur Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Aldi Herenstraat sluit zondag voor verbouwing Winkelen 5 okt, 17:23
Afbeelding
Rijswijks bedrijf ontsloeg thuiswerker die cameratoezicht weigerde Werken 5 okt, 14:22
Afbeelding
Uw droomhuis, op maat gebouwd Partnerbijdrage 5 okt, 09:17
Afbeelding
Inschrijving voor De Ontdekkers Rijswijk start vandaag Uit 5 okt, 06:30
Afbeelding
Gymjuf Ellen neemt afscheid na 44 jaar Werken 4 okt, 22:09
Afbeelding
Staatssecretaris Van der Burg is boos: aantal opvangplekken asielzoekers met 1250 gedaald Politiek 4 okt, 18:39
Afbeelding
39-jarige Rijswijker dinsdagochtend aangehouden in verdovende middelen-onderzoek Politie 4 okt, 17:21
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Rijswijk

Op Rodi Rijswijk volg je het laatste nieuws uit Rijswijk. Rodi Rijswijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Rijswijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Rijswijk in je mailbox.