Afbeelding
(Foto: Gemeente Rijswijk )

Denk mee over speelzone Wilhelminapark en speelplekken Parkrijk

Algemeen

Afgelopen voorjaar heeft de gemeente jongeren, kinderen en hun ouders gevraagd naar hun wensen en idee?n voor de speelzone in het Wilhelminapark en de speelplekken in Parkrijk. In totaal hebben ze 271 reacties ontvangen.

Met de reacties zijn voor de speelzone en voor de speelplekken programma’s van eisen opgesteld. Voor de speelzone in het Wilhelminapark hebben jongeren laten weten dat zij graag een plek zouden hebben waar ze kunnen sporten. Kinderen willen graag klimmen en klauteren. En ouders vinden het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Ook vinden mensen het belangrijk dat het een inclusieve speelzone wordt waar alle kinderen uit de omgeving samen kunnen spelen. Voor de speelplekken in Parkrijk geven kinderen aan graag te spelen op een duikelrek, glijbaan en klimtoestel. Ouders vragen vooral aandacht voor de veiligheid van de speelplekken.

Voorlopige ontwerpen

Deze programma’s van eisen zijn uitgewerkt in voorlopige ontwerpen waarin is ingetekend welke speeltoestellen op welke plek worden geplaatst.

In het voorlopig ontwerp voor het Wilhelminapark is een natuurlijke speelzone ontworpen door gebruik te maken van natuurlijke materialen en bestaande heuvels en slootjes en door aandacht aan beplanting te besteden. De speelzone bestaat uit 3 delen: een balanceer/struinroute door het gras, een centrale klim- en klauterzone en een sport- en spelzone.

In Parkrijk zijn twee speelplekken ontworpen. De speelplek in Parkrijk West heeft als thema Water. De licht glooiende vloer lijkt op een eiland in het water. De plek is goed bereikbaar voor iedereen en heeft onder meer een uitkijktoren met klimnet en een glijbaan. De speelplek in Parkrijk Oost heeft een vogelnestschommel en een uitdagende balanceer- en klimroute over diverse speeltoestellen. De twee speelplekken worden met elkaar verbonden via de schoolroute.

Mening

De gemeente is benieuwd wat iedereen van de voorlopige ontwerpen vindt. Bekijk de ontwerpen op de website https://participatie.speelplan.nl/wilhelminapark-parkrijk/ en geef tot zondag 14 november een reactie. Op basis van de reacties bekijkt de gemeente of ze het ontwerp nog aanpassen. Daarna volgt het definitieve ontwerp en kan de aannemer in maart volgend jaar aan de slag met de aanleg van de speelzone en de speelplekken.

Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
€ 663.000 voor renovatie station Rijswijk Algemeen 11 aug, 21:14
Afbeelding
Zorg je onbetaald voor iemand en woon je in Rijswijk? Dan kom je misschien in aanmerking voor een extraatje Algemeen 11 aug, 19:45
Afbeelding
15-jarige jongen zwaar mishandeld in Rijswijk: politie zoekt getuigen Politie 11 aug, 15:06
Afbeelding
Vervoersdienst Welzijn Rijswijk komt definitief niet meer terug Algemeen 11 aug, 14:25
Afbeelding
4 puppy’s gedumpt en opgevangen in Rijswijk: dierenpolitie onderzoekt de zaak Algemeen 11 aug, 11:48
Afbeelding
Makkelijk een hobbywebsite maken met Divi Partnerbijdrage 11 aug, 10:44
Afbeelding
Commissie adviseert alternatieven te onderzoeken voor warmteleiding Rijswijk-Leiden Algemeen 10 aug, 22:19
Afbeelding
Sionsfeest RijswijkBuiten 19 en 20 augustus: Westlandse tradities in een Rijswijkse sfeer Algemeen 10 aug, 16:12
Afbeelding
Neycko lanceert stijlvolle herencollectie van travel stof Partnerbijdrage 10 aug, 13:45
Afbeelding
Ondanks coronaperiode en personeelstekort houdt Rijswijkse horeca nog steeds hoofd boven water Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Muziek in de Herenstraat: volgende week feestelijke opening Muziekschool Rijswijk Cultuur 10 aug, 07:30
Afbeelding
Minder mobiele ouderen tussen wal en schip in Rijswijk: dit wil CDA daaraan doen Politiek 9 aug, 17:50