Te doen in Rijswijk

Algemeen
Alleen bloedonderzoek kan uitwijzen of er sprake is van een schildklierprobleem. Op 28 februari komt u meer te weten over schildklierklachten tijdens de WouW-bijeenkomst in de Ottenburg.
Alleen bloedonderzoek kan uitwijzen of er sprake is van een schildklierprobleem. Op 28 februari komt u meer te weten over schildklierklachten tijdens de WouW-bijeenkomst in de Ottenburg. (Foto: Pixabay)

Gezellig kaarten maken

In het oude gebouw van Rijswijk Wonen, aan de Admiraal Helfrichsingel 52 in Rijswijk, kun je om de week op maandag gezellig kaarten maken, nieuwe mensen leren kennen en intussen veel plezier hebben. Het doel is elkaar ontmoeten in een gezellige sfeer en ondertussen lekker fröbelen. De eerstvolgende keer is maandag 28 februari van 10.30 tot 12 uur. De gemaakte kaarten worden verstuurd naar zieke en/of eenzame mensen. Deelname: €2,50 per keer voor de onkosten. Aanmelden: deadmiraaltjes2021@gmail.com.

Gezellige bingo

Op 23 februari is er weer een gezellige bingo bij Wijkcentrum Stervoorde aan de Van Mooklaan 1 in Rijswijk. U bent welkom vanaf 13.00. De bingo begint om 13.30. We hebben een leuke loterij voor 0,50 per lootje. Zes bingorondes voor 5 euro. Reserveren bij Truus via 06-41219859. De horeca is weer open.

Tweede Kamerlid geeft lezing

Op 4 maart geeft Tweede Kamerlid Don Ceder (ChristenUnie) een lezing in Rijswijk. Hij spreekt over zijn visie op de toekomst van het Nederlandse vluchtelingenbeleid in een onzekere en instabiele wereld. Hij zoomt daarbij in op de kansen en uitdagingen voor de gemeente Rijswijk. Don Ceder is sinds april 2021 Kamerlid. Hij houdt zich onder andere bezig met thema’s als migratie, jeugdzorg en armoede. Wanneer: vrijdag 4 maart om 20.00. Waar: Oranjelaan 62 in Rijswijk. Toegang is gratis.

WouW-bijeenkomst

Margreet Lucieer van de SON-werkgroep Zuid-Holland (SON staat voor Schildklier Organisatie Nederland, www.schildklier.nl) komt op 28 februari het een en ander vertellen over schildklierklachten, die zowel bij vrouwen als mannen voorkomen. Ook wordt speciaal aandacht besteed aan de schildklierklachten (direct) na een zwangerschap. Zipporah Magid (Seniorenadviseur) vertelt het een en ander over Welzijn Rijswijk en wat er zoal te doen is in de wijkcentra van Rijswijk. De bijeenkomst wordt gehouden in gebouw de Ottoburg in de Esdoornstraat 3a, van 14.00 uur tot en met 16.00 uur. Toegang gratis, ook voor uw partner of vriend(in). Gratis koffie en thee. Meer info: Truus Matheron, tel. 06-10151943, of mail naar Yvonne Schuller (wouw@sbor.nl).

Rijswijkse politici in Regenboog Debat

Moeten openbare gebouwen in Rijswijk genderneutrale toiletten krijgen? Zou in alle nieuwbouw ook plaats moeten zijn voor alternatieve gezinssamenstellingen, zoals meeroudergezinnen? Over dit soort stellingen gaan zeven Rijswijkse gemeenteraadspartijen komende zondag met elkaar in debat. Dit Regenboog Debat wordt georganiseerd door LHBT+ vereniging DWH. Wat kan de gemeente doen om discriminatie tegen te gaan, en van de gemeente een plek te maken waar alle inwoners vrij zichzelf kunnen zijn? Tijdens het debat zullen steeds twee partijen tegenover elkaar komen te staan om over een van de stellingen te debatteren. In Rijswijk doen Beter voor Rijswijk, GroenLinks, VVD, D66, Wij. Rijswijk, PvdA en Rijswijks-Belang mee. Het debat zal om 12.00 starten en is te volgen via een livestream. De link hiervoor zal verschijnen op dwhdelft.nl/debat.

Twee tentoonstellingen

In Museum Rijswijk zijn momenteel twee tentoonstellingen: Buiten Leven en werk van Jasper de Beijer - Critical Mass over verschillende wereldbeelden. De onderwerpen die hij kiest zijn de pijnlijke geschiedenissen die ons blijven achtervolgen, zoals ons koloniale verleden, de Industriële Revolutie en de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Zaterdag 5 maart en donderdag 10 maart organiseert Nivon gratis rondleidingen met na afloop een kopje koffie of thee. De toegangsprijs voor Museum Rijswijk is €10 of €7,50 met groepskorting boven de 65 jaar. De rondleidingen starten om 11.00. Het maximum aantal deelnemers per rondleiding is tien. Opgeven is daarom nodig via marliesleegwater@gmail.com of 06-33194594. Vermeld hierbij voor welke datum u zich opgeeft.

Workshop Tassen Maken

Designers in spé, opgelet! Ben jij creatief en maak jij graag je eigen spullen? In de voorjaarsvakantie kun je bij Workshop Tassen Maken aan de slag met echt runderleer. Je leert alle onderdelen van het maken van een clutch en je kan zelf materialen en kleuren kiezen. Met de naaimachine naai je alle onderdelen aan elkaar, zodat uiteindelijk je eigen ontworpen clutch wordt gemaakt! De workshop duurt van 13.00 tot 16.30 en vindt plaats aan de Herenstraat 72A. Leeftijd: 12 tot 17 jaar. Meedoen is gratis.

Speelgoed lenen

Bij Speel-o-theek ‘t Admiraaltje kun je speelgoed lenen voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Met een ooievaarspas is het lidmaatschap gratis. Anders is het lidmaatschap €20 per jaar. Openingstijden: op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00. Op woensdag en donderdag is de Speel-o-theek daarnaast ook open van 13.00 tot 16.00.