Startbijeenkomst Zwerfafvalbrigade Groene strand Zandmotor

Algemeen
Wie helpt mee het groene strand De Zandmotor vrij van (zwerf)afval te houden?
Wie helpt mee het groene strand De Zandmotor vrij van (zwerf)afval te houden? (Foto: Natuurlijk Delfland)

Natuurlijk Delfland start op maandag 2 mei 2022 van 13:00 tot 15:00 uur de Zwerfafvalbrigade Groene strand Zandmotor. Belangstellenden worden uitgenodigd uit om mee wil te helpen het Groene strand Zandmotor schoon en vrij van (zwerf) afval te houden. Meld je aan en ontvang de uitnodiging met nadere details bij medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

Het project Het Groene Strand richt zich op het versterken van de natuur en de natuurbeleving op de Nederlandse stranden. Waar is de natuur zo wijds en nadrukkelijk aanwezig en tegelijkertijd zo sterk onder druk?

Op diverse plekken langs de kust is een soortelijk project gestart. Bij de Zandmotor is Natuurlijk Delfland gevraagd om het project te leiden. Het initiatief komt van de Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN, Vogelbescherming Nederland, Stichting Anemoon en de Nationale Postcodeloterij.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.