Vooruitblik op het sportweekend: derby Semper Altius en Vredenburch

Algemeen
Beeld uit eerdere wedstrijd dit seizoen tussen Semper en Vredenburch.
Beeld uit eerdere wedstrijd dit seizoen tussen Semper en Vredenburch. (Foto: Ronald Mooiman)

Komend sportweekend in Rijswijk valt vooral de voetbalderby tussen Semper Altius en Vredenburch op, zaterdag 30 april. Een vooruitblik door Ronald Mooiman.

Beide Rijswijkse clubs spelen al jarenlang derby’s tegen elkaar waarbij het er wel eens hard er aan toe kan gaan, maar wel met veel respect voor de tegenstander. Semper Altius presteert verrassend goed in de Vierde Klasse E en neemt een verdienstelijke plek in in de subtop. Beide trainers kijken uit naar de stadsderby. 

Uitwedstrijd wordt moeilijker

Francis Janse (Vredenburch): “Ik kan weinig voorbeschouwen op deze Rijswijkse derby. Ik heb er persoonlijk geen verleden mee omdat ik nieuw ben bij Vredenburch. De eerste wedstrijd na de gedwongen winterstop en corona op 19 februari wonnen wij vrij makkelijk op eigen veld met 4-0. De uitwedstrijd van zaterdag zal waarschijnlijk ‘n stuk moeilijker worden, gezien de fase en de stand op de ranglijst van de competitie waarin we ons beide bevinden.” 

Vredenburch krijgt niks cadeau

Semper Altius trainer Jan Willem Jonker is wel bekend met de derby’s in het verleden. “Het is een leuke derby waar veel aan gedaan wordt. Er gaan jeugdteams van de twee verenigingen voorwedstrijdjes tegen elkaar spelen. Wij kampen momenteel met een smalle selectie waar we al een aantal keer een beroep op spelers uit O17 hebben moeten doen. Maar we staan daar niet te lang bij stil en we zien dat als een positieve ontwikkeling. We gaan ons uiterste best doen om Vredenburch de punten af te snoepen. Wij hebben de laatste weken niets weggegeven, zelfs RVC Celeritas had het heel moeilijk tegen onze strijdlust, waar wij het toch van moeten hebben. Dus ook Vredenburch krijgt niks cadeau.” Vredenburch kent ook een redelijk goed seizoen, maar net even wat minder dan de plaatsgenoot. Het duel begint om 15.00 uur op sportpark Hoekpolder. 

Ander voetbal

In dezelfde klasse gaat de Rijswijkse koploper RVC Celeritas op bezoek bij het Haagse De Ster om 14.30 uur. Tweedeklasse Te Werve ontvangt vanaf 14.30 uur op sportpark Vredenburch het Leidse UVS. De punten voor het elftal van trainer Huib van Oostrom Soede zijn meer dan welkom om uit de onderste regionen weg te komen.

Volleybal

De volleybalsters van Inter Rijswijk spelen zaterdag voor de competitie in de eerste divisie tegen VC Velden. Het duel in het Limburgse Velden begint om 17.00 uur. Ook de beide teams van basketbalclub Lokomotief komen zaterdag in actie. De Rijswijkse vrouwen spelen vanaf 20.00 uur in de thuishal De Altis. De mannen, die twee opeenvolgende nederlagen kregen te slikken, kunnen in Utrecht revanche nemen door vanaf 19.00 uur UBALL te verslaan.

Hockey

Op de zondag komen beide Rijswijkse tophockeyteams van RHC uit op het eigen veld. Om 12.45 uur staan de dames tegenover Zoetermeer, terwijl twee uur later de mannen het opnemen tegen IJssel.