Franks fietstocht naar Rijswijk voor Alzheimer Stichting goed verlopen

Algemeen
Samen juichen op het balkon van Piet na Franks fietstocht van ruim 200 kilometer naar Rijswijk.
Samen juichen op het balkon van Piet na Franks fietstocht van ruim 200 kilometer naar Rijswijk. (Foto: Privé)

De ooit zo sportieve en ondernemende Rijswijker Piet van Haaster (88) lijdt sinds enkele jaren aan Alzheimer. Dat is moeilijk voor zijn familie, onder wie zijn kleindochter Florianne. Daarom besloot haar vriend Frank Henning iets te doen voor de Alzheimer Stichting, om veelbelovend onderzoek naar deze veelvoorkomende ziekte financieel te ondersteunen. 

Frank fietste vanuit Westervoort (bij Arnhem) aan één stuk door naar Rijswijk. Van tevoren had hij goed getraind, en zich het motto van Piet, die ooit de Elfstedentocht schaatste, ingeprent over het grote aantal kilometers: “Je krijgt ze niet cadeau, jongen.”

Op zaterdag 30 april kwam hij aan, zoals gepland. De opa van zijn vriendin was blij hem te zien. In Rijswijk wachtte hem een groot spandoek aan het balkon van Piet. Samen zwaaiden de twee sportieve mannen naar de familie en toegestroomde toeschouwers aan de voet van de flat. Frank: “Het was geweldig! Ik voelde me goed en er waren superleuke reacties. Ik heb onwijs genoten!”

Wat ook mooi is: Frank heeft het streefbedrag van €1000 aan donaties voor de stichting inmiddels ruimschoots binnengehaald. Er is op het moment van schrijven al ruim €1500 gedoneerd voor ‘Tour de Piet’! Doneren kan nog steeds, en is al mogelijk vanaf €5.