RVC Celeritas ook volgend seizoen in de vierde klasse

Algemeen
"We speelden met een zekere rem erop", aldus RVC Celeritas-trainer Dennis.
"We speelden met een zekere rem erop", aldus RVC Celeritas-trainer Dennis. (Foto: Ronald Mooiman)

De voetballers van RVC Celeritas zijn er niet in geslaagd om door middel van de nacompetitie promotie naar de derde klasse te behalen. In Maassluis werd op het neutrale kunstgrasveld van het plaatselijke Excelsior met 3-1 verloren van Excelsior’20 uit Schiedam. Jergo Leijdekkers redde voor de Rijswijkers na een uur spelen de Rijswijkse eer. Na de verloren titelstrijd met het Pijnackers Oliveo moest het elftal van Dennis Young nu ook het hoofd buigen in de finale van de nacompetitie. Routinier Roger Smees (foto) speelde zijn laatste wedstrijd voor RVC Celeritas en zal zijn voetbalschoenen in de dozen gaan doen. Het is waarschijnlijk dat Smees zich verder zal bekwamen in het trainersvak.

Door Ronald Mooiman

“De teleurstelling is enorm groot”, zegt trainer Dennis desgevraagd. “Je kunt het relativeren, maar het is echt zonde. Het is een lang en zwaar seizoen geweest na de coronatijd. Spelen, stoppen, weer spelen. We hebben ons best gedaan om iets moois op te bouwen. Dat is ook gebeurd, maar we hebben het doel van dit seizoen niet gehaald.”

Momenteel ben ik voetbalmoe en ik ga nu ervoor zorgen om hele mooie momenten met mijn gezin te beleven

 Sommige jongens konden op de momenten dat het gebracht moest worden, zoals zaterdag, niet het niveau halen wat we van hen gewend waren. Speelden met een zekere rem erop. Ik kan de dwalingen van de arbitrage erbij halen, maar dan lijkt het erop dat je op zoek gaat naar excuses, maar je moet als trainer en als speler je eigen verantwoordelijkheid nemen voor het verlies. Het is zuur dat het zo gelopen is en daar kun je niets meer aan veranderen. Wat wel mogelijk is, is om te kijken naar de toekomst. We gaan donderdag dit verdriet delen en kijken hoe de toekomst eruit ziet. Momenteel ben ik voetbalmoe en ik ga nu ervoor zorgen om hele mooie momenten met mijn gezin te beleven. Zij hebben mij het hele seizoen gesteund en nu wil ik er voor hun zijn.”

Softbal

De dames van Red Lions wonnen afgelopen zaterdag knap van koploper UVV. Rebecca Berkhout zorgde met de 11e honkslag van de wedstrijd voor het winnende punt. De eindstand was 8-7. De tweede wedstrijd was Red Lions duidelijk de mindere en verloor met 1-10. De heren van Red Lions hadden een vrij weekend.

Hockey

Het Jong Heren 1 team van de Rijswijksche Hockeyclub is Nederlands Kampioen Jong Senioren geworden. Via de eerste plaats in de poulefase en 5-0 winst in de halve finale, werd de finale met 1-0 gewonnen van Amsterdam JH1, door een doelpunt van Mark Lankhorst.