Wethouder Armand van de Laar bezoekt de werkzaamheden aan de Schaapweg. De weg wordt veiliger ingericht om te hard rijden tegen te gaan.
Wethouder Armand van de Laar bezoekt de werkzaamheden aan de Schaapweg. De weg wordt veiliger ingericht om te hard rijden tegen te gaan. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Schaapweg versmald voor verkeersveiligheid

Algemeen

De Schaapweg is nieuw ingericht, meldt de gemeente Rijswijk. Door de wegaanpassingen kan er minder hard gereden worden. “Dit zorgt voor een veiliger verkeerssituatie op de weg.”

De verkeersveiligheid van de Schaapweg is al langer een probleem. Er wordt met regelmaat te hard gereden, wat voor overlast voor de omwonenden zorgt en voor verkeersongevallen. Bewoners hebben dit ook aangekaart bij de gemeente en gevraagd hier wat aan te doen. Om deze situatie op te lossen heeft de gemeente de weginrichting van de Schaapweg aangepast, zodat te hard rijden wordt tegen gegaan.

Weg versmald

Tussen de rotonde Franklin D. Rooseveltlaan/De Schilp/Schaapweg en de Sammersweg is de weg versmald van 2 rijstroken naar 1 rijstrook. Dit verbetert de verkeersveiligheid van de fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van de kruising met de Van Vredenburchweg. 

Door de rijstroken van 2 naar 1 terug te brengen, kunnen automobilisten elkaar niet meer inhalen

Door de rijstroken van 2 naar 1 terug te brengen, kunnen automobilisten elkaar niet meer inhalen. Hierdoor neemt de snelheid van het autoverkeer af. Ook ter hoogte van bushalte De Schilp, tussen de rotonde en Generaal Spoorlaan, wordt de rijbaan teruggebracht van 2 rijstroken naar 1 rijstrook.

Veelvoorkomend probleem

Wethouder Mobiliteit Armand van de Laar: “Te hard rijden is een veel voorkomend probleem in Rijswijk. Het zorgt voor onveilige situaties en voor hinder voor bewoners. Als gemeente vinden we verkeersveiligheid belangrijk en daarom nemen we verschillende maatregelen. Een van die maatregelen is het veiliger inrichten van de wegen, zoals hier bij de Schaapweg. Daarmee geven we uitvoering aan het Actieplan verkeersveiligheid. Waar dat kan richten we de openbare ruimte zodanig in dat te snel rijden wordt tegen gegaan. Daarnaast zorgen we voor educatie en voorlichting, bijvoorbeeld met verkeerslessen op school en het inrichten van schoolzones. Met de politie werken we samen als het gaat om handhaving. De politie voert geregeld snelheidscontroles uit. Samen werken we aan een verkeersveiliger Rijswijk.”

Zie ook: www.rijswijk.nl.

Afbeelding
Youp speelt voor het laatst in de Rijswijkse Schouwburg Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Informatiecentrum Bogaard vanaf nu geopend Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Wij. Rijswijk zorgt voor waardering álle vrijwilligers Verenigingen 20 uur geleden
Afbeelding
Archeologen doen Romeinse vondsten in Pasgeld-Oost Historie 23 uur geleden
Afbeelding
Chauffeurs zorgtaxi voeren actie in Rijswijk Werken 23 uur geleden
Afbeelding
Inbreker die rondreed met in Rijswijk gestolen Mercedes heeft spijt Politie 30 nov, 09:58
Afbeelding
Staking vervoer leerlingen speciaal onderwijs, actiebijeenkomst Rijswijk update 30 nov, 09:42
Afbeelding
Rijswijkse scholieren groep 7 en 8 kijken rond bij bedrijven Algemeen 30 nov, 06:50
Afbeelding
Rijswijkse darter Jeffrey de Zwaan niet gekwalificeerd voor WK Sport 29 nov, 23:50
Afbeelding
Dierenambulance redt velduil die op onverwachte plek werd gevonden Zorg 29 nov, 20:57
Afbeelding
Omwonenden Welgelegen bezorgd om biodiversiteit door feesten Uitgaan 29 nov, 18:32
Afbeelding
Douwe Egberts waardepunten voor de Voedselbank Financieel 29 nov, 18:30
Afbeelding
Lang ondergoed voor heren: warm, trendy én comfortabel Partnerbijdrage 29 nov, 15:54