Door koud weer gaan asfalteringswerkzaamheden A20 niet door

Algemeen
De A20 wordt dit weekend niet afgesloten, maar wie naar het zuiden gaat, moet wel rekening houden met een iets langere reistijd door afsluitingen van een aantal op- en afritten.
De A20 wordt dit weekend niet afgesloten, maar wie naar het zuiden gaat, moet wel rekening houden met een iets langere reistijd door afsluitingen van een aantal op- en afritten. (Foto: PR)

Het wordt koud komend weekend. Zo koud, dat geplande werkzaamheden aan de A20 tussen Maassluis en het Kethelplein van 2 tot 5 december niet door kunnen gaan.

In het weekend van 2 tot 5 december zou de A20 richting Rotterdam tussen Maassluis en het Kethelplein volledig afgesloten worden vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Inmiddels is bekend dat de weekendwerkzaamheden maar deels doorgaan. De A20 blijft open. Er zijn alleen afsluitingen van op- en afritten richting Rotterdam.

Vanwege het verwachte koude weer in het weekend, kan slechts een klein deel van het geplande werk op de A20 doorgaan. Daarom blijven rijstroken op A20 open en zijn alleen een aantal op- en afritten richting Rotterdam op verschillende tijdstippen afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een iets langere reistijd.

Koude weersomstandigheden

Door de koude weersomstandigheden kunnen de voor dit weekend geplande werkzaamheden, zoals asfalteren, niet doorgaan. Dit werk wordt uitgesteld naar het voorjaar van 2023. Van vrijdag 2 december 21:00 uur tot zaterdag 3 december 08:00 uur zijn op- en afrit 8 (Vlaardingen-West) en op- en afrit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam afgesloten, evenals de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel bij het Kethelplein. Op zaterdag 3 december is oprit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam overdag afgesloten en zaterdagnacht 3 december en zondagnacht 4 december geldt dat voor afrit 8 (Vlaardingen-West). Het verkeer wordt omgeleid.