Wethouder Werner van Damme (VVD) sprak zich tijdens het Zomerontbijt bij Estate & Padel Club & Tennispark Welgelegen uit voor een goede samenwerking tussen de gemeente en de BBR.
Wethouder Werner van Damme (VVD) sprak zich tijdens het Zomerontbijt bij Estate & Padel Club & Tennispark Welgelegen uit voor een goede samenwerking tussen de gemeente en de BBR. (Foto: DvE)

Ondernemers ontmoeten nieuwe wethouder en genieten van padel tijdens zomerontbijt

Cultuur

De snelst groeiende sport van Europa is ook in Rijswijk populair. Padel, een mix van tennis en squash, wordt sinds 2015 gespeeld bij Tennispark Welgelegen in Rijswijk. Vanochtend was hier een periodieke bijeenkomst met ontbijtbuffet van de BBR waarbij dit sportieve fenomeen centraal stond. Nieuwe wethouder Werner van Damme hield een toespraak en reageerde op vragen die leefden bij de ondernemers.

In zijn toespraak verwees Van Damme (VVD, Financiën, Economische zaken, Voorkomen ondermijning, Bedrijfsvoering en Dienstverlening) naar het nieuwe coalitieakkoord voor 2022-2026. Hierin wordt de BBR (Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk) twee keer genoemd: het Sociaal Akkoord dat de gemeente met de BBR heeft wordt de komende jaren voortgezet, en de gemeente zet de samenwerking met de BBR voort om het mkb in Rijswijk te versterken. Door innovatieve start-ups te stimuleren en te faciliteren, bijvoorbeeld. 

Vragen

Vanuit de BBR werd een zorg geuit: de laatste jaren zijn er veel wegen versmald in Rijswijk. Blijven bedrijven wel goed bereikbaar? Wethouder Van Damme noemde de duurzaamheidsopgave als reden voor het versmallen van de wegen, en toen de Victory Boogie Woogie-tunnel, die een belangrijke rol kan spelen in de verkeersdoorstroming - “Hopelijk wordt die gevonden”, aldus Van Damme, waarna hij nog eens onderstreepte bereikbaarheid enorm belangrijk te vinden. Met name ook voor de Plaspoelpolder.


Een andere vraag die de ondernemers uitten, ging over de ontwikkelingen in dat gebied. Van Damme heeft daarin het stokje overgenomen van Armand van de Laar. Gaat hij het anders doen? Van Damme gaf aan dat hij onder de indruk is van wat er allemaal gebeurt in de Plaspoelpolder, en dat hij er meer tempo in wil. Maar dat is iets voor na het zomerreces.


Wim Zweekhorst (van Bill Baker’s Big Band) promootte zijn band in een traditionele zeepkist-speech.

Padel is een snelle sport die door veel jonge mensen wordt beoefend.

Weer terug naar de padel, daarna. De eigenaar van Tennispark Welgelegen vertelde dat hier sinds 2019 vier tennisbanen voor gereserveerd zijn, die goed worden gebruikt: “Zeven dagen in de week staat het vol met jonge mensen.” Waar tennis vaak geassocieerd wordt met een wat oudere doelgroep, heeft padel een jong imago.


Demonstratiewedstrijden

Hoe snel en dynamisch padel is in vergelijking tot de traditionelere sport tennis, werd na het zomerontbijtbuffet gedemonstreerd op het park. De aanwezigen konden genieten van demonstratiewedstrijden. Padel wordt in een kooi gespeeld met glazen wanden en hekwerk. Anders dan bij tennis, krijgt een speler hierdoor bij padel vaak nog een tweede kans. Via de wanden komt de bal namelijk gewoon weer terug van de wand, en kan hij weer teruggeslagen worden. Een verschil met squash is dat de bal wel via de wanden gespeeld mág worden, maar dat hoeft niet. 


Marc Weterings en Nel Kames van Rijswijks-Belang waren ook aanwezig, met een boerensjaaltje als symbool voor hun steun aan het landelijke boerenprotest.

Raadsleden Marc Weterings en Nel Kames van Rijswijks-Belang gaven ook acte de présence. Zij droegen beide een opvallend kledingaccessoire: een boerensjaaltje. Dit droegen ze uit protest tegen het stikstofbeleid en als teken van solidariteit met het landelijke boerenprotest. 

Aan het einde van de bijeenkomst was er voor de BBR-leden de mogelijkheid zelf een balletje te slaan.

Afbeelding
Te Werve wint eerste ‘kampioenschap van Rijswijk’ Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Hoe digitale informatieborden stranden Ter Heijde en ‘s Gravenzande veiliger maken Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Expositie over vrouwelijk lichaam van queer kunstenares bij galerie Arti Shock Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
10 dingen die veel mensen niet weten over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië Historie 15 aug, 07:58
Afbeelding
Schade na aanrijding tussen auto en motorrijder Prinses Beatrixlaan Rijswijk Algemeen 14 aug, 17:53
Afbeelding
Oorspronkelijk in Rijswijk gepland Eritrees feest ook door andere gemeente niet toegestaan Algemeen 13 aug, 20:49
Afbeelding
Stadsfontein Bogaard zorgt voor waterpret en verkoeling, én er komt nog iets bij Algemeen 13 aug, 17:37
Afbeelding
Zó is de verdeling rijtjeshuizen en appartementen in Rijswijk Algemeen 13 aug, 08:21
Afbeelding
Twee opzittenden GO-scooter gewond na valpartij Vlietweg Schipluiden Algemeen 13 aug, 06:33
Afbeelding
Samen fotograferen bij Fotoclub F70 Cultuur 12 aug, 13:16
Afbeelding
Bezwaar tegen Eritrees feest bij Event Plaza in Rijswijk UPDATE 12 aug, 12:10
Afbeelding
Extra maatregelen tegen droogte (nog) niet nodig Algemeen 12 aug, 10:25
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23