Lions Club Rijswijk geeft speculaaspoppen weg

Cultuur
Ben Jautze, Jordy Gorter, Ronnie Lieftink en Norbert de Kramer (v.l.n.r.) zijn klaar voor de actie. “We hopen dat veel Rijswijkers worden verrast”. De Sinterklaas speculaaspoppen staan niet op de foto, die worden pas vanaf volgende week geleverd.
Ben Jautze, Jordy Gorter, Ronnie Lieftink en Norbert de Kramer (v.l.n.r.) zijn klaar voor de actie. “We hopen dat veel Rijswijkers worden verrast”. De Sinterklaas speculaaspoppen staan niet op de foto, die worden pas vanaf volgende week geleverd. (Foto: Robert Heijdemann)

We hebben allemaal weleens een moment dat we een familielid, vriend, buur of kennis willen verrassen met wat leuks. Met Sinterklaas biedt de Rijswijkse Lions Club iedereen die mogelijkheid. 

Door Robert Heijdemann

“Kent u iemand, een volwassene of een kind in Rijswijk, die het moeilijk heeft in deze tijd door eenzaamheid, verdriet of ziekte en wilt u diegene verrassen met een lekkere speculaaspop met een gedicht, dan kan dat”, vertelt Lions-voorzitter Norbert de Kramer.

Reden

Wie iemand wil verrassen, kan een e-mail sturen met naam en adres van deze persoon en de reden waarom hij of zij vindt dat deze volwassene of kind verrast moet worden met een lekkere speculaaspop met een gedicht. 

Bakkerij ‘t Stoepje

De Lions Club Rijswijk geeft speculaaspoppen weg in samenwerking met bakkerij ‘t Stoepje van de Rijswijkse markt. De e-mail mag verstuurd worden naar clubbranch.rijswijk@lions.nl. Dit kan tot 22 november. Uit alle ingezonden e-mails maakt de Lions Club Rijswijk een selectie.

Staaroperaties

De leden van de Rijswijkse Lions Club zamelen ook buitenlandse munten en geldbiljetten in waar je eigenlijk niets mee kunt. Met de opbrengt betalen zij staaroperaties in ontwikkelingslanden. “Deze operaties, inmiddels al 350, maken in die landen vaak het verschil tussen blind worden en weer kunnen zien”. Ook zamelen zij DE-waardepunten in voor de Voedselbank en steunen de lokale projecten.