Alles over de Avondvierdaagse 2023 in Rijswijk

Cultuur
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Archief)

Voor het eerst in vier jaar vindt er in 2023 weer een Avondvierdaagse plaats in Rijswijk. Iedereen kan meedoen aan deze wandeltocht. In dit artikel alles wat je over de Rijswijkse Avond4Daagse op 9, 10, 11 en 12 mei moet weten.

Inschrijven voor de Avondvierdaagse 2023 in Rijswijk is op individuele basis. Je kunt kiezen uit twee afstanden: 5 kilometer voor de jongste deelnemers en mensen die wat minder goed ter been zijn, en 10 kilometer voor de ‘die hards’. 

Inschrijven

Al sinds 23 maart kun je je inschrijven voor de Avondvierdaagse. Het inschrijfgeld is €6,-. Hiervoor krijg je tijdens het wandelen stukjes fruit, snoepjes en wat te drinken. Ook ontvang je aan het einde een medaille, als je alle dagen hebt meegelopen. 

App

Inschrijven moet je doen met de SBG-app. Voor IOS-gebruikers is deze hier te downloaden: https://apps.apple.com/nl/app/sbg/id1660578645, voor Android-gebruikers hier: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.beweegplatform.sbg. Om je in te schrijven maak je eerst een account aan in de SGB-app. Daarna klik je bij ‘activiteiten’ op ‘filters’. Bovenin het scherm bij ‘Zoeken’ vul je het woord ‘Avond4Daagse in’, vervolgens klik je op ‘Filter Toepassen’. Daarna kun je kiezen voor de 5 kilometer of de 10 kilometer. Druk dan nog op aanmelden, voer je telefoonnummer in, noteer in de notities voor de hoeveelste keer je meeloopt en daarna kun je betalen via iDEAL. In je mailbox ontvang je een bevestiging dat de aanmelding geslaagd is.

Inschrijven kan ook nog op de eerste dag van de Avondvierdaagse, maar ‘beperkt’, geeft de organisatie aan. Wat daar precies mee bedoeld wordt is niet duidelijk.

Routes

De wandelwagen, bolderkar of scootmobiel kan gewoon mee, want de routes gaan voor het grootste deel over verharde wegen. En gevarieerd zijn ze ook: de organisatie van de Avondvierdaagse heeft haar best gedaan om “zoveel mogelijk plekken van Rijswijk te laten zien.”

Startlocaties

Waar start de Avondvierdaagse in Rijswijk?

Er zijn in totaal vier startlocaties: 

- GroenRijk ‘t Haantje
- Oude Kerk
- Parkeerterrein De Schilp
- Het Huis van de Stad

Dit zijn meteen ook de plekken waar de wandeltochten eindigen.

Starttijden

Op dinsdag starten beide routes (5 kilometer en 10 kilometer) om 18.00 uur.
Op woensdag en donderdag start de 5 kilometer om 18.15 uur en 10 kilometer om 18.00 uur.
Op vrijdag start de 5 kilometer om 18.30 en de 10 kilometer om 17.45 uur.

Slotavond

De laatste dag van de Rijswijkse Avondvierdaagse, vrijdag 12 mei, wordt afgesloten met een feestje. Locatie: het Huis van de Stad aan de Generaal Spoorlaan. De wandelaars worden hier ontvangen met veel muziek. Ook is er een borrel, die tot uiterlijk 23.00 uur duurt.