Inloopspreekuur voor Rijswijkers met moeite om rond te komen

Financieel
Stress om geld? Het gratis inloopspreekuur in wijkcentrum Stervoorde biedt hulp bij geldzorgen in Rijswijk.
Stress om geld? Het gratis inloopspreekuur in wijkcentrum Stervoorde biedt hulp bij geldzorgen in Rijswijk. (Foto: Pixabay)

Wie in Rijswijk woont en geldzorgen heeft, kan vanaf 3 november terecht bij het Financieel Servicepunt Rijswijk. Iedere dinsdag en donderdag zijn er vrije inloopspreekuren in Wijkcentrum Stervoorde voor alle Rijswijkers die (tijdelijk) moeite hebben om rond te komen. 

Het speciale Serviceteam Geldzaken zit dan van 9.00 tot 16.00 uur klaar om te helpen met vragen en advies te geven. In een persoonlijk gesprek over de financiële situatie bieden zij gratis hulp. Ook kunnen ze eventueel de weg wijzen naar Schuldhulpverlening.

Gratis hulp en advies

Wie stress om geldproblemen heeft, is lang niet de enige. Veel Rijswijkers hebben (tijdelijk) moeite om rond te komen. Bijvoorbeeld doordat er iets verandert in hun situatie of door de stijgende (energie)prijzen. De adviseurs van het Serviceteam Geldzaken helpen deze inwoners van Rijswijk om meer grip op hun geldzaken te krijgen.

Voorbeelden

Voorbeelden van problemen waar je tijdens het inloopspreekuur hulp bij krijgt, zijn betalingsachterstanden, het op een rij krijgen van de administratie, betalingsregelingen en mogelijk recht op extra geld, inzicht krijgen in je inkomsten en uitgaven en in contact komen met ondersteuners die met andere vragen kunnen helpen. Tot slot kunnen de medewerkers van het inloopspreekuur ook algemene besparingstips en budgetadvies geven.

Praktische info

Het Serviceteam Geldzaken van FSP Rijswijk zit iedere dinsdag en donderdag van 9:00 tot 16:00 uur klaar in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken via telefoonnummer: 070-3261955 of www.fsprijswijk.nl.