Rijswijks-Belang leeft mee met dierenasiel en start doneeractie

Politiek
Glora is pas 1 jaar en moet meerdere operaties aan haar ogen ondergaan. 't Julialaantje heeft meer geld nodig voor dieren met lichamelijke klachten als die van Glora.
Glora is pas 1 jaar en moet meerdere operaties aan haar ogen ondergaan. 't Julialaantje heeft meer geld nodig voor dieren met lichamelijke klachten als die van Glora. (Foto: 't Julialaantje)

Op social media plaatste streekdierentehuis ‘t Julialaantje 25 januari een noodkreet over het toenemend aantal dieren dat bij hen binnenkomt met lichamelijke problemen. In reactie hierop stelde de fractie Rijswijks-Belang schriftelijke vragen aan het college. Ook startte de fractie een online doneeractie.

De laatste tijd komen er veel dieren bij ‘t Julialaantje binnen met lichamelijke problemen, zoals een slecht gebit, blaas- en nierproblemen of behoefte aan aangepaste (lees: duurdere) voeding. Het dierenasiel gaf op Facebook aan dat de bodem van hun pot helaas in zicht is. Als voorbeeld van een dier dat ze willen helpen noemden ze Glora, een hond die meerdere operaties aan haar ogen moet ondergaan. De kosten: minstens €1500. 

Vragen

Naar aanleiding van het social mediabericht diende Rijswijks-Belang vragen in bij het college. Zo wil de fractie weten of het college op de hoogte is van de mogelijke financiële problemen die het streekdierentehuis te wachten staan, wijst ze op het collegewerkprogramma waarin het college aangeeft dat Rijswijk tot de meest diervriendelijke gemeenten van Nederland behoort, en vraagt de partij of de subsidie die ‘t Julialaantje nu ontvangt, nog wel van deze tijd is.

Donatiepagina

Op het Facebookbericht van ‘t Julialaantje kwamen tientallen reacties. Diverse Facebookgebruikers opperden crowdfunding. Op 26 januari publiceerde Rijswijks-Belang een link naar een donatiepagina voor ‘t Julialaantje. Donateurs kunnen zelf bepalen hoe hoog het bedrag is dat ze willen geven. Er zouden al meerdere personen hebben gedoneerd.