De wedstrijd tegen topper ZZ Leiden zien de jongens van MSE2 als een beloning voor de afgelopen anderhalf jaar.
De wedstrijd tegen topper ZZ Leiden zien de jongens van MSE2 als een beloning voor de afgelopen anderhalf jaar. (Foto: Cees van Vliet)

Lokomotief MSE2 levert ongelooflijke prestatie en gaat door naar achtste finales

Sport

Een thrillerwedstrijd vrijdag 25 november voor team MSE2 van basketbalvereniging Lokomotief. Het team, dat deels uit jeugdspelers (vanuit onder de 18) bestaat, won na twee verlengingen van promotiedivisieteam CobraNova met 2 punten verschil. Dat brengt hen komende week tijdens de Supercup in een achtste finale tegenover BNXT-kampioen ZZ Leiden: met twee klassen hoger een onwaarschijnlijke tegenstander. Het is een beetje alsof KSRV Vredenburch tegen Ajax gaat spelen.

Door Debbie van Eijk

UPDATE 29/11: Den Helder Suns heeft het duel met MSE1 van donderdag afgezegd. Dat betekent dat MSE1 automatisch doorgaat naar de kwartfinales.

In de basketbalwereld kent men twee hoge niveaus om wedstrijden in te spelen: de BNXT-league, de ‘Eredivisie van het voetbal’, en direct daaronder de promotiedivisie. Tijdens de Supercup spelen teams van alle niveaus tegen elkaar. Wie de promotiedivisie wint, is de beste amateurclub van Nederland. Die eer viel MSE1 bijna een halfjaar geleden ten deel, toen dit herenteam voor de derde keer op rij landskampioen werd. Dat MSE1 door is naar de achtste finales van de Supercup, is weinig verrassend. Maar MSE2 komt eigenlijk vanuit het niets. En dat twee teams van dezelfde club door zijn naar de achtste finales van de Supercup, is echt een unicum.

Streekderby

Hoe kreeg MSE2 dat voor elkaar? Coach Tim Kortekaas: “CobraNova speelt normaal gesproken tegen ons eerste team. We bespraken van tevoren met de jongens: CobraNova is de favoriet, maar we zijn zeker niet kansloos, dus we gaan er gewoon voor.” Het was een streekderby; hierdoor was de selectie van CobraNova geen onbekende. Lokomotief begon de wedstrijd met heel veel lef. “Hierdoor wisten we een gat te slaan. De tweede periode speelden de Voorburgers meer hun eigen spel, waardoor ze weer langszij kwamen. Tot het einde van het derde kwart had CobraNova een gat van tien punten. In de vierde kwart kwamen wij weer bij en wisselden we telkens punten.” In de tweede verlenging wist het Rijswijkse team uiteindelijk het verschil te maken, met twee punten. Echt een nek-aan-nek-race, dus. 

Goede start

Als MSE2 vrijdag niet gewonnen had, waren ze uitgeschakeld. Maar tegen alle verwachtingen in, gingen ze door. Het geheim van hun succes zat ‘m in de goede start. “De driepunters gingen er goed in.”
Wat ze van de wedstrijd tegen topper ZZ Leiden verwachten? Tim: “We gaan gewoon spelen. Het is een mooie beloning, zeker voor onze jeugdspelers die de ambitie hebben om ooit zelf op dat niveau te acteren. Het is een beloning voor de afgelopen anderhalf jaar waarin we hard hebben getraind en veel stappen hebben gemaakt.”

Wanneer de wedstrijd tegen ZZ Leiden plaatsvindt, is op het moment van schrijven nog niet helemaal bekend: dit zal 1 of 4 december zijn. Update: MSE1 zou hun achtste finale spelen tegen Den Helder Suns op donderdag 1 december om 21.00. Den Helder Suns heeft om persoonlijke reden echter afgezegd.

Afbeelding
Voedselbank heeft opnieuw dringend groente nodig: 'Alles is welkom' Financieel 22 uur geleden
Afbeelding
Proef met blauwalg in De Put: niet baanbrekend, wél nieuwe inzichten Algemeen 5 feb, 16:20
Afbeelding
Annemieks column: 'Als je haar maar goed zit' Column 5 feb, 12:53
Afbeelding
Dode en zwaargewonde bij steekpartij Frederik van Eedenlaan Delft 112-nieuws 5 feb, 12:16
Afbeelding
Volgend weekend Award-winnende musical in de Rijswijkse Schouwburg Partnerbijdrage 5 feb, 11:21
Afbeelding
Verdachte van dreiging schietpartij op school in Rijswijk aangehouden 112-nieuws 5 feb, 07:11
Afbeelding
Het Neurenberger Mysterie toch te leen bij de bieb Cultuur 4 feb, 21:32
Afbeelding
Code Oranje doet toch niet mee aan verkiezingen Zuid-Holland Politiek 4 feb, 18:04
Afbeelding
Speciaal politieteam houdt Poolse oplichter (52) aan in Rijswijk Politie 4 feb, 16:42
Afbeelding
Volgende tentoonstelling bij Arti-Shock gevarieerder dan ooit Cultuur 4 feb, 13:03
Afbeelding
Politie houdt auto-inbreker aan bij Regentesselaan en zoekt getuigen Politie 4 feb, 10:01
Afbeelding
Kleurrijke wandschilderingen bij fietsviaduct Van Vredenburchweg Cultuur 4 feb, 06:15
Afbeelding
Op deze partijen in Zuid-Holland kun je 15 maart stemmen Politiek 3 feb, 23:00