Dijkshoornseweg in Den Hoorn nog weken langer dicht

Verkeer
Op vrijdagmiddag 17 maart ligt de Dijkshoornseweg nog voor een groot stuk open.
Op vrijdagmiddag 17 maart ligt de Dijkshoornseweg nog voor een groot stuk open. (Foto: DvE)

De Dijkshoornseweg in Den Hoorn, de korte route voor fietsers en automobilisten vanuit RijswijkBuiten, blijft weken langer dicht dan gepland. Volgens een betrouwbare bron gaat het ongeveer om zes weken. Dit is nog niet officieel bevestigd.

Volgens de planning zou de Dijkshoornseweg afgesloten zijn tot en met vrijdag 17 maart - vandaag, dus. De afsluiting leidde tot ongenoegen bij sommige bewoners van RijswijkBuiten, omdat zij de route dagelijks gebruiken; bijvoorbeeld om hun kinderen naar school te brengen in Den Hoorn.  


De weg zou dicht zijn tot en met vrijdag 17 maart. Dat gaat dus langer duren. - Rodi.nl

Vrijdag 17 maart vanaf 16.00 uur zou het weggetje vanaf de kruising Delft, Den Hoorn en RijswijkBuiten weer begaanbaar zijn. Er is echter nog te veel werk te verrichten. Zo wachten er nog stapels klinkers om te worden gelegd. Hoewel de straat officieel afgesloten is voor alle verkeer en een verkeersregelaar hierop toeziet, zoeken sommige voetgangers en fietsers er toch hun weg door.


Ezels in Den Hoorn langs de Dijkshoornseweg ter hoogte van de werkzaamheden. - Rodi.nl

Volgens een betrouwbare bron duren de werkzaamheden nog zes weken. De redactie heeft dit nagevraagd bij de gemeente Midden-Delfland, die het nog niet kon bevestigen.