Burgemeester Sahin bezoekt Gemeentewerf en rijdt mee in veegwagen

Werken
Burgemeester Sahin stapt uit de veegwagen, onder het toeziend oog van twee medewerkers buitendienst, die zij waardeert als haar Rijswijkse collega's.
Burgemeester Sahin stapt uit de veegwagen, onder het toeziend oog van twee medewerkers buitendienst, die zij waardeert als haar Rijswijkse collega's. (Foto: Gemeente Rijswijk)

Burgemeester Huri Sahin heeft vandaag een kennismakingsbezoek bracht aan de Rijswijkse Gemeentewerf. Hierbij maakte ze zowel kennis met de buitendiensten - waarbij zij zelf ook in een veegwagen klom - als het WerkgeversServicepunt, Financieel Servicepunt en andere gemeentelijke diensten.

Op de Gemeentewerf in Rijswijk zijn tal van buitendiensten gehuisvest. De buitendiensten zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor onderhoud in het groen, zoals parken, plantsoenen, bermen, sloten om begraafplaatsen en speelplekken. Daarnaast onderhouden ze verkeersborden, verkeerspalen, de riolering, repareren ze de bestrating en vegen ze de straten. Ook de boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren) hebben hun ‘thuisbasis’ op de Gemeentewerf.

Gesprekken in kantine

Enkele van deze diensten werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via werkorganisatie Binnenbaan. De burgemeester nam ruim de tijd om in de kantine van de Gemeentewerf te spreken met deze Rijswijkse collega’s, die net als zij werken voor de gemeente. De kersverse burgemeester, die bekend staat om haar warme persoonlijkheid, reed daarna zelf enthousiast ook een rondje mee met een van de veegwagens. 


Burgemeester Huri Sahin vond het kijkje in de veegwagen ‘stiekem gewoon ook heel leuk’. - Gemeente Rijswijk


Een medewerker van de buitendienst geeft de burgemeester uitleg over de werking van de veegwagen. - Gemeente Rijswijk

De burgemeester gaf zelf aan over deze proefrit: “Het is onwijs nuttig om zelf een keertje te ervaren wat er allemaal komt kijken bij het schoon, heel en veilig houden van de stad. En stiekem natuurlijk ook gewoon heel leuk om eens mee te rijden in een van die grote machines. Alle lof voor de mensen die dit werk doen en het maakt me ook trots dat we tegelijk een hoop mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen”, aldus burgemeester Sahin.

Naast de buitendiensten maakte burgemeester Sahin ook kennis met het WerkgeversServicepunt (WSP) en het Financieel Servicepunt (FSP). Het WSP ondersteunt Rijswijkers zonder werk door hen zich te laten ontwikkelen en samen met werkgevers te begeleiden naar betaald werk. Het FSP ondersteunt mensen die schulden hebben met financieel advies over geldzaken.

Burgemeester Sahin brengt de komende maanden elke week een werkbezoek aan organisaties in de stad om kennis te maken met de vele facetten van Rijswijk. Het bezoek aan de Gemeentewerf was het eerste bezoek in deze reeks. Eergisteren, op woensdag 1 februari, maakte zij nog kennis met de President van het EPO in Rijswijk.