Informatieavond over verontrustende feiten megaturbine

Algemeen
Verontrustende feiten over de turbine
Verontrustende feiten over de turbine (Foto: Archief)

Muziektheater De Ontmoeting is aanstaande maandagavond het decor voor een protestavond tegen de geplande megaturbine op de Landtong Rozenburg. Aanleiding is dat exploitant Pondera Consult op vrijdag 28 oktober de omgevingsvergunning aangevraagd blijkt te hebben.

Door Kor Kegel

De avond start om 19.30 uur op 14 november en is bedoeld voor alle Rozenburgers die deze gigantische windmolen niet willen op het kleine stukje natuur van de Landtong Rozenburg. De avond is vrij toegankelijk en er wordt koffie en thee geschonken.

Een groep verontruste burgers wil het nog niet vertelde verhaal over de enorme windturbine vertellen. Dat heeft te maken met ernstige gezondheidseffecten voor de mens en ook met de grote nadelen voor flora en fauna. Zij willen voorkomen dat de vergunningen worden verleend.

Als de gemeente Rotterdam, Haaglanden en Rijkswaterstaat ontwerpbesluiten over de aanvraag hebben genomen, worden alle stukken als één pakket ter inzage gelegd. Dat gebeurt waarschijnlijk in februari of maart 2023. De gemeente houdt tijdens de ter inzagelegging nog een informatiebijeenkomst in Rozenburg.

Bewoners en belanghebbenden kunnen hun zienswijze voor de afloop van de terinzagelegging schriftelijk indienen, maar ze kunnen ook een afspraak maken om hun zienswijze mondeling toe te lichten. In de bekendmaking komt het adres te staan waar de zienswijze naartoe kan worden gestuurd en het telefoonnummer dat dan gebeld kan worden om een eventuele afspraak te maken. Dat zal vermoedelijk in april 2023 zijn. Er is genoeg tijd om goed onderbouwde zienswijzen in te dienen. Daarom als start deze informatieve avond op 14 november.

Na deze periode worden de zienswijzen door de gemeente Rotterdam bestudeerd. Hier kunnen eventueel nog wijzigingen op de plannen uit voort komen, voordat de gemeente overgaat tot besluitvorming

De reactie op de zienswijzen komt terecht in een Nota van Beantwoording. Deze wordt samen met het definitieve besluit gepubliceerd op www.overheid.nl onder ‘berichten over uw buurt’. Daar staat dan een korte samenvatting van het bouwplan.