Nieuwe exposities bij Het Zijper Museum

Algemeen
Een foto uit de wisselexpositie Ja ik wil.
Een foto uit de wisselexpositie Ja ik wil. ((Foto: Zijper Museum ))

SCHAGERBRUG - Op zondag 13 februari opent het Zijper Museum weer haar deuren. Het leek heel stil, maar achter de schermen werd hard gewerkt aan nieuwe exposities.

Beeldend kunstenaar Hans Kleinsman trapt af

De gastexpositie wordt altijd ingevuld door een Zijpenaar. Het museum betrekt de bewoners bij haar activiteiten en geeft ze de ruimte om te delen wat ze bezig houdt. De ruimte Te Gast geeft de mogelijkheid een presentatie in te richten van eigen werk.

Hans Kleinsman, beeldend kunstenaar uit Schagerbrug, exposeert zijn werk de komende maanden. Hans maakt computergestuurde tekeningen, uitgaande van rekenkundige reeksen die hij visualiseert. Een zelf ontwikkelde tekenmachine brengt het beeld over op grote lithostenen, waarna de prent wordt gedrukt in afzonderlijke kleurlagen. Ook zendt hij de gegevens naar een plotter die met ballpoint rechtstreeks op papier tekent. Een koppeling tussen analoog en digitaal werken, waaruit een dynamisch beeld tevoorschijn komt. Heel verrassend!

Ja, ik wil

De wisselexpositie De Engelandvaarders heeft plaats gemaakt voor de expositie “Ja, ik wil”. Deze expo geeft een beeld van hoe er werd getrouwd door de jaren heen vanaf 1900 tot nu. U treft daar trouwjurken, huwelijkskaarten van kennisgeving, foto’s van bruidsparen en wat er zoal bij een huwelijk komt kijken. Een hele leuke expositie, die bij bezoekers veel herinneringen naar boven zal halen.

Het Zijper Museum bevindt zich aan de Schagerweg 97D in Schagerbrug. Het museum is op zondag en maandag geopend voor individuele bezoekers van 12.00-16.30 uur. Groepsbezoeken zijn mogelijk op andere dagen. Entree € 5,00 incl. koffie/thee, kinderen € 2,-.  www.zijpermuseum.nl.

Kunst van Hans Kleinsma.