‘Ben Hoogwerf heeft het juiste DNA’

Algemeen
Ben Hoogwerf (links) en KethelSpaland-bestuurslid Ronald Scholte spraken elkaar ook een jaar geleden al. (foto: PR)
Ben Hoogwerf (links) en KethelSpaland-bestuurslid Ronald Scholte spraken elkaar ook een jaar geleden al. (foto: PR) (Foto: )

“Een logische keuze”, onderbouwt KethelSpalands TC-baas Ronald Scholte het vastleggen van Ben Hoogwerf als nieuwe leidsman voor de zaterdagselectie. “Wat hij heeft laten zien met zijn huidige club DVO’32 is indrukwekkend. Voor ons is hij de man met het juiste DNA.”

door GERARD S. VERVER

Het respect is wederzijds. “Het is een mooie club. Heeft een geweldige accommodatie. Is daarnaast goed georganiseerd en heeft een grote jeugdafdeling met zelfs Onder-19 en Onder-23. Dat schept een mooi toekomstbeeld.” Hoogwerf kan dat bijna als geen ander inschatten. Hij begon zijn carriere bij de jeugd van Zwaluwen en maakte daarna de overstap naar toen nog vierdeklasser DVO’32. Steunend op een gesmeerd lopend en gemotiveerd elftal leidde hij de Vlaardingers naar de derde klasse. Met een nu saillant gevolg. In 2018 klopten zijn mannen KethelSpaland met 1-2 en zorgden er zo voor dat de Schiedammers het kampioensfeest een week moesten uitstellen.

DVO’s reeks maakte indruk. Hij heeft het steeds ontkend, maar werd regelmatig door andere clubs gepolst. “Ik beschouwde het als blijk van waardering, maar heb toch steeds neen gezeg”. Dat deed hij vorig jaar ook tegen KethelSpaland. “We waren toen al met elkaar in gesprek. Daarna vroeg DVO me om het, vooral, omdat we midden in corona en afgebroken competities zaten, goed af te ronden. Dat begreep ik.”

Nu rinkelde de telefoon opnieuw. Ook vanuit KethelSpaland . “Vorig jaar gaf die club me al een goed gevoel. Dat hebben we nu afgerond.” Mede in de wetenschap, dat de kern van de spelersgroep (”de ervaren jongens”) zeker blijft. En hem tevens berichtjes bereiken, dat anderen de overstap naar KS overwegen. Vooralsnog zit hij, gedreven als altijd, nog even bij DVO’32 op de bank en kijkt hij uit naar 16 april wanneer zijn bijna ex- en toekomstige ‘werkgever’ elkaar treffen.