Ben Hoogwerf (links) en KethelSpaland-bestuurslid Ronald Scholte spraken elkaar ook een jaar geleden al. (foto: PR)
Ben Hoogwerf (links) en KethelSpaland-bestuurslid Ronald Scholte spraken elkaar ook een jaar geleden al. (foto: PR) (Foto: )

‘Ben Hoogwerf heeft het juiste DNA’

Algemeen

“Een logische keuze”, onderbouwt KethelSpalands TC-baas Ronald Scholte het vastleggen van Ben Hoogwerf als nieuwe leidsman voor de zaterdagselectie. “Wat hij heeft laten zien met zijn huidige club DVO’32 is indrukwekkend. Voor ons is hij de man met het juiste DNA.”

door GERARD S. VERVER

Het respect is wederzijds. “Het is een mooie club. Heeft een geweldige accommodatie. Is daarnaast goed georganiseerd en heeft een grote jeugdafdeling met zelfs Onder-19 en Onder-23. Dat schept een mooi toekomstbeeld.” Hoogwerf kan dat bijna als geen ander inschatten. Hij begon zijn carriere bij de jeugd van Zwaluwen en maakte daarna de overstap naar toen nog vierdeklasser DVO’32. Steunend op een gesmeerd lopend en gemotiveerd elftal leidde hij de Vlaardingers naar de derde klasse. Met een nu saillant gevolg. In 2018 klopten zijn mannen KethelSpaland met 1-2 en zorgden er zo voor dat de Schiedammers het kampioensfeest een week moesten uitstellen.

DVO’s reeks maakte indruk. Hij heeft het steeds ontkend, maar werd regelmatig door andere clubs gepolst. “Ik beschouwde het als blijk van waardering, maar heb toch steeds neen gezeg”. Dat deed hij vorig jaar ook tegen KethelSpaland. “We waren toen al met elkaar in gesprek. Daarna vroeg DVO me om het, vooral, omdat we midden in corona en afgebroken competities zaten, goed af te ronden. Dat begreep ik.”

Nu rinkelde de telefoon opnieuw. Ook vanuit KethelSpaland . “Vorig jaar gaf die club me al een goed gevoel. Dat hebben we nu afgerond.” Mede in de wetenschap, dat de kern van de spelersgroep (”de ervaren jongens”) zeker blijft. En hem tevens berichtjes bereiken, dat anderen de overstap naar KS overwegen. Vooralsnog zit hij, gedreven als altijd, nog even bij DVO’32 op de bank en kijkt hij uit naar 16 april wanneer zijn bijna ex- en toekomstige ‘werkgever’ elkaar treffen.

Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16