Ventura viert jubileum jaar later

Algemeen
De vrouwen van Ventura weten zich al tal van jaren te handhaven op het op één na hoogste competitie-niveau. (foto: UWM/gsv)
De vrouwen van Ventura weten zich al tal van jaren te handhaven op het op één na hoogste competitie-niveau. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Excelsior’20 en PPSC wilden twee jaar geleden hun eeuwfeest vieren. Daarvoor was een imposant programma in elkaar geknutseld. Het kwam er niet van. Uitstel werd uiteindelijk afstel. Dat wil Ventura niet laten gebeuren. De club is van 1 april 1946 en gaat op Hemelvaartsdag alsnog (corona en lockdown dienende) het 75-jarig jubileum vieren.

door Gerard S. Verver

Net als voor zovele andere sportverenigingen waren de twee pandemie-jaren voor Ventura zo’n beetje de rustigste uit het bestaan. Toch heeft die rust, meldt voorzitter Bernard Dries trots, “vooral bij de jeugd voor groei gezorgd en zijn we er sterker uitgekomen.” Dat was, schat hij in, vooral te danken aan wat hij “de aandacht voor elkaar noemt”. Als mooi voorbeeld schetst hij de de actie van de totale bestuursploeg om bij alle jeugdleden aan huis een bidon te bezorgen. Anderzijds moesten evenementen, zoals het jubileum, op de lange baan geschoven worden. “Geen ledenvergaderingen, leden met een lange staat van dienst konden we niet huldigen, geen nieuwjaarsrecepties. We hebben gezegd: we sparen alles op en vieren het jubileum een jaar later..” 

Dat de hoogste teams handballend indruk maken, maakt van Ventura, beschrijft Dries, geen club waar presteren een must is. “Breedtesport en dus recreatief handballen, is ons net zo lief. We proberen er altijd wel uit te halen wat er in zit. Dat kan tot topsport leiden.” Zoals, kan hij zich herinneren, in de tijd dat hij zelf onder de lat stond was. “We hadden een vriendenteam dat voor elkaar door het vuur ging. Zo kan je samen ook het maximale bereiken. Dat geldt nog” 

Op 26 mei tellen geen rangen en standen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de invulling van het jubileumprogramma. “En als het weer die dag niet meezit, kunnen we uitwijken naar de sporthal. Het wordt echt een knalfeest.”