Excelsior’20 verliest nipt

Algemeen
Excelsior'20 kan zich, om de kampioenspoule te bereiken, geen verlies meer veroorloven.
Excelsior'20 kan zich, om de kampioenspoule te bereiken, geen verlies meer veroorloven. (Foto: UWM)

Het verlies bij Voorburg CC was, hoewel niet hardop uitgesproken, in Excelsior’20-kringen ingecalculeerd. De thuisclub, van meet af aan kandidaat voor de hoogste positie in poule B van de topklasse, ‘trapte’ zaterdag af met 184/4. De Schiedamse cricket-elf zetten er 180/9 tegenover. “Een mooi resultaat”, noemt teamcaptain Tom Heggelman het. “We hebben laten zien, dat we er nog steeds staan.” Daarover waren een week eerder twijfels gerezen na het pijnlijke verlies bij VOC. “Dat was typisch zo’n wedstrijd waarin bij de één alles en bij de ander, wij dus, weinig lukte. Net zoals dat, maar dan in ons voordeel, gebeurde in de uitwedstrijd bij VRA.” De Amsterdammers komen donderdag 26 mei naar Thurlede voor de return. 

Prioriteit no. 1: plaatsing voor kampioenspoule

Om de kampioenspoule te bereiken kan Excelsior’20 het zich niet veroorloven om VRA het gevoel te geven, dat er iets in Schiedam te halen valt. “Ik denk, dat wij sterk genoeg zijn om in de nog resterende vier wedstrijden plaatsing zeker te stellen.”

Hermes DVS zette op Harga VVV opzij. De lichtblauwen gingen in de 50e over na 208 runs all out. Dat laatste overkwam de bezoekers na 45 runs en een score van 163 ook, Hermes deelt in de hoofdklasse de hoogste positie met Rood&Wit.

Honkbal

Schiedam bezorgde zich in Ridderkerk met 9-18 winst op Rowdies de vijfde zege en handhaaft zich naast Storks 2 aan kop in de tweede klasse A.