Patat en vis kocht je bij Fillekes

Algemeen
Gezicht op (een deel van) de Koemarkt (links) met op de hoek Hoogstraat, Broersvest Café Bellevue.
Gezicht op (een deel van) de Koemarkt (links) met op de hoek Hoogstraat, Broersvest Café Bellevue. (Foto: Beeldbank Gemeentearchief Schiedam nr 32501)

De Historische Vereniging organiseert op zondag 5 juni de Hoogstraatwandeling. De Hoogstraat is genummerd van 1 (naast de Koemarkt) tot 200 (naast de Grote Markt). Veel Schiedammers herinneren zich de Hoogstraat nog als een levendige winkelstraat.

Daar kocht je bonbons bij Verhulsdonk, ondergoed bij Au Bon Marché en vis en patat bij Fillekes. Natuurlijk worden herinneringen opgehaald aan die periode. Maar er is meer te vertellen en meer te zien. Vertrek is om 14.00 uur vanaf Hoogstraat 1 (voorheen Café Bellevue, De Kaplaars, Alfa schoenen, nu Tempel Optiek). De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en eindigt bij De Grote Markt. Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen 2 euro voor deelname; voor niet-leden is dat 5 euro. Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld (er kan dan indien nodig een tweede gids worden ingezet) maar is niet verplicht. Aanmelden kan door het formulier in te vullen op: www.historischeverenigingschiedam.nl/wandelingen/hoogstraat/. Of stuur een bericht naar KaraokeMo2@hotmail.com.