Agenda voor Schiedam

Algemeen
Kleurrijke schilderijen bij Frankeland
Kleurrijke schilderijen bij Frankeland (Foto: Carpet No 1 Acryl op canvas Petra Proost 2022)

vrijdag 1 juli

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur.Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

vrijdag 1 juli tot vrijdag 2 september

Kleurrijke schilderijen bij Frankeland

Van 1 juli tot 2 september 2022 exposeert de Vlaardingse kunstenaar Petra Proost bij Frankeland Schiedam. Het betreft een doorlopende expositie die vervolgens naar het Jacob’s Gasthuis gaat (2 september-6 december) en daarna bij Harg Spaland te zien is (5 januari 2023- 2 maart 2023). Petra maakt grote, bruisende en vooral kleurrijke schilderijen die geïnspireerd zijn door reizen, textiel, behang en veelvuldig museumbezoek. Haar schilderijen zijn net als zijzelf: luidruchtig, kleurig, en bruisend van energie. Petra’s doel is mensen gelukkig maken met haar schilderijen. Nèt zo gelukkig als zijzelf wordt van het maken ervan. Ze hoopt dat haar enthousiasme voor schilderen voelbaar is en voor een glimlach zorgt. Ze is er trots op dat er sinds 2021 twee werken van haar opgenomen zijn in de collectie van de Kunst Uitleen bij Kade40 in Vlaardingen.

zaterdag 2 juli

Gratis Vakantiebijbelboekje

Op zaterdag 2 juli hoopt Lectuurkraam Contact weer aanwezig te zijn in het centrum van Schiedam, ter hoogte van de Grote Kerk. Zolang de voorraad strekt is dan het Vakantiebijbelboekje 2022, met een Bijbelwoord en getuigenissen vanuit de wereldkerk, gratis verkrijgbaar. Het boekje is ook te lezen via www.gzb.nl/vakantiebijbelboekje De kraam staat van 11.15-15.15 uur. In augustus is de kraam er vanwege de vakantie niet.