Wel T20-finale, geen winst

Algemeen
Veld van Excelsior'20
Veld van Excelsior'20 (Foto: Facebook Excelsior'20)

Het is Excelsior’20 niet gelukt om T20-titelverdediger VOC van zijn zetel te stoten. De Rotterdammers dulden geen coup. Ze legden eerst in de halve finale ACC (198-123) over de knie om daarna in de finale genadeloos af te rekenen met de mannen van captain Tom Heggelman.

Voor de Rotterdammers excelleerde tegen ACC vooral Max O’Dowd, die een fenomenale score van 83 afleverde. In de andere halve finale passeerde HCC in de slotfase dankzij wat vieren en zessen de 100 en finishte op 110/9. Het was verre van genoeg om Excelsior’20 de weg naar de finale te versperren: 111/5 met 37 van Brett Hampton en 28 van Tim Etman. 

De finale werd geen thriller. VOC mocht aan bat beginnen en hoorde de Excelsior’20-aanhang, sfeer en publiek was er zaterdag in Thurlede along-the-boundery in overvloed, opgelucht juichen toen O’Dowd al na 8 runs door Hampton werd geëlimineerd. Veel hielp het niet, want de Rotterdammers sloten alsnog af met een hoog totaal: 174/7. Voor Excelsior’20 bleek het een brug te ver. Na respectabele scores van Hampton (41), Joos Kroesen (32) en Lorenzo Ingram (27) strandden de Schiedammers na 20 overs op 142/8. 

Een dag later zorgde regen voor een competitie-dip. In de kampioenspoule van de topklasse begon Excelsior’20 wel aan de thuisbeurt tegen HBS. Het scoorde 175/5 waarna het weer spelbreker werd. Hermes DVS begon niet eens aan de uitbeurt bij VVV. Desondanks stelden de lichtblauwen de eerste plaats in de hoofdklasse veilig en mogen ze aan de strijd om het kampioenschap beginnen.