Agenda voor Schiedam

Algemeen

vrijdag 9 september

Loop-eens-binnen spreekuur van Humanitas

Elke vrijdag van 11 - 13 uur kun je binnenlopen bij de 5Molens met vragen over geldzaken.Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.

zaterdag 10 september

Open monumentendag Plantagekerk Schiedam

De Plantagekerk (Lange Nieuwstraat 61-63) is op open monumentendag, zaterdag 10 september, vrij te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00 uur. Gedurende de gehele middag wordt het historische Rütter-orgel bespeeld door diverse organisten. De Plantagekerk werd in 1871 gebouwd voor de Christelijk Gereformeerde Gemeente in Schiedam.

De classicistische voorgevel met een gestucte begane grond valt haast niet op in de gevelrij van voornamelijk woonhuizen langs de Plantage. Deze sobere en eenvoudige uitstraling paste wonderwel bij de gereformeerde opdrachtgevers. De Plantagekerk wordt nu gebruikt door de Hersteld Hervormde Gemeente Schiedam.

Agendapunt

Lever je agendapunt aan via onze website https://www.rodi.nl/schiedam/agenda/insturen. Hiervan komt wekelijks ook een overzicht in de krant.