Eerste Schiedams Modelspoor Festival

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Fantasia Zoo, zeg maar een dierentuinspoorbaan. Een Japanse spoorbaan. Een Zwitserse spoorbaan met echte bergen en sneeuw natuurlijk. En ook nog een Legotreinbaan. Het eerste Schiedams Modelspoor Festival op zaterdag 15 en zondag 16 oktober wordt een belevenis voor modelspoorliefhebbers. Ook voor kinderen is er een hoop te beleven en zien.

Het festival wordt gehouden in Soos Blauwhuis aan het Spinhuispad 36 in Schiedam. Het duurt op beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Doel van het festival is mensen interesseren voor modelspoorbanen.

Deze hobby heeft dankzij de corona-epidemie de wind al aardig in de zeilen. Omdat veel mensen thuis vertier zochten, begonnen veel mensen met een modelspoorbaan. Drie actieve leden van Modelspoorvereniging Schiespoor haken daar op in. Met de spoorbanen die tijdens het nieuwe festival te zien zijn, laten ze zien wat er allemaal mogelijk is met modelspoorbanen. Er zijn ook werkende stoommachines te bewonderen.

Rangeeruitdaging

Maar er is veel meer dan dat, zeker voor kinderen. Er is een speurtocht en daarnaast is er een rangeerbaan waarbij het de kunst is om met een Thomastreintje over een parcours van wissels van A naar B te komen. Wie dat lukt krijgt een diploma.

Afbeelding