Huldiging kampioenen keert terug

Sport
In februari bezocht wethouder Antoinette Laan Sportinstituut Schiedam om talent Sebastian Olsen te lauweren. (Foto; PR)
In februari bezocht wethouder Antoinette Laan Sportinstituut Schiedam om talent Sebastian Olsen te lauweren. (Foto; PR) (Foto: )

De verkiezing van de sportvrouw/man, talent en ploeg van het jaar krijgt weer de entourage, die het verdiend. De ‘Oscar’-uitreiking werd in 2020 overgeslagen. In 2021 werd de sportman en het talent wel gekozen, maar gehuldigd in besloten kring.

De laatste huldiging, met alle daarbij behorende sier was in 2020 in het clubgebouw van HC Schiedam. Handbalinternational Kelly Dulfer, inmiddels aanvoerder van Oranje, werd sportvrouw, wielrenner Casper van Unen talent en de cricketers van Excelsior’20, dankzij hun landstitel, ploeg van het jaar 2019. De volgende twaalf maanden heerste corona en werd er door het ontbreken van wedstrijden en competities besloten om de verkiezingen over te slaan. De stilte werd begin dit jaar doorbroken en leverde een sporter en talent van het jaar op. In de laatste categorie werd judoka Sebastian Olsen talent en honkballer Aaron de Groot sportman van het jaar 2021. De prijzen werden in besloten bijeenkomsten uitgereikt. Daarvoor reisde sportwethouder Antoinette Laan in februari naar Sportinstituut Schiedam, de thuisbasis van de jonge judoka en moest tot de terugkeer van De Groot, die in de VS studeerde en speelde, gewacht worden om in de hal van het stadskantoor het beeldje uit te reiken.

Genomineerden

Dinsdag zaten in één van de kamers van het stadskantoor de leden van de vakjury bijeen om de genomineerden voor sportman/vrouw, talent en ploeg van het jaar 2021 aan te wijzen. Dat levede in iedere categorie drie namen op en voor de Schiedamse sportvolgers in december de mogelijkheid om via een link op de site van de gemeente mee te stemmen over de bestemming van de prijzen. In de volgende editie Stadsblad staan de namen van de negen genomineerden.