Ontdek geheime steegjes in het Schiedamse huis voor muziekfotografie in de kunstweek

Algemeen
Sleepwalker, the musical – gesigneerde print
Sleepwalker, the musical – gesigneerde print (Foto: Liu Ren)

Rond en tijdens de Rotterdam Art Week is de Tone & Image Gallery, gevestigd in het oude postkantoor, omgetoverd tot een plek waar internationale topfotografie en op fotografie gebaseerde kunst te zien is, met back alleys waar je verrassende ontdekkingen kunt doen.

Van 4 tot en met 19 februari zijn, naast bijzondere muziekfoto’s, collages te zien van de Braziliaanse kunstenaar Joao Colagem, die de Magritte van de collages genoemd wordt en 11 jaar in Rotterdam woonde. Maar ook foto’s van de internationaal gelauwerde Chinese kunstenaar Liu Ren die in haar fotomontages modern urbanisme vermengd met traditionele Chinese elementen. Water en dieren spelen een belangrijke rol in haar werk.
Ook twee andere Chinese kunstenaars zijn vertegenwoordigd: Pang Yongjie (geboren 1968) die wordt gezien als één van de leidende kunstenaars van de Chinese ‘post-contemporary abstract’ beweging, en Huang Yan (1966), een onnavolgbare multidisciplinaire kunstenaar waarvan foto’s te zien zijn.

Primeur

Een aantal werken komt uit particuliere collecties, ander werk komt uit de studio’s van de kunstenaars en is voor het eerst te zien. Werk van de opgenomen kunstenaars was of is te zien op Art Basel Miami, Fotofestival Naarden, North Sea Jazz Festival en in het Museum of Modern Art New York, Art + Shanghai.
De verkoopexpositie is ook op afspraak te bezoeken. Neem contact op via telefoonnummer 06-28579051 of e-mail tone&imagegallery@gmail.com.

Afsluiting met optreden

Op 12 februari, de laatste dag van de Rotterdam Art Week en de Art Route Schiedam, treedt het NOHMI Trio van de Zuid-Koreaanse pianiste Miran Noh op. Aanvang 15.00 uur. Om 16.00 uur die dag zal Joao Colagem via een videoverbinding vanuit Brazilie zijn werk toelichten.

Deelnemende kunstenaars: Henk Bothof (Schiedam, NL), Olivier de Cayron (F), Joao Colagem (Brazilië), Terry O’Neill (UK), Wim van Zon en de Chinese kunstenaars/fotografen Liu Ren, Huang Yan, Pang Yongjie en Su Zihan.

Expositie 4 t/m 19 februari 2023 - Tone & Image Gallery, Lange Nieuwstraat 191 - I, 3111 AJ Schiedam - Open donderdag t/m zondag 12.00 - 17.00 u. Tijdens Art Rotterdam en de Art Route Schiedam (9 t/m 12 februari) is de galerie open van 11.00 – 19.00 uur.

The Beatles in the backyard of the Abbey Road Studios, 1963.
Shan-shui tattoo face