Bijzondere benefietavond in Theater aan de Schie

Cultuur
Bijzondere Benefietavond in Theater aan de Schie
Bijzondere Benefietavond in Theater aan de Schie (Foto: PR)

Het programma van de benefietavond in Theater aan de Schie is bekend. Onder andere Frédérique Spigt, Grup Misali en Franklin Brown zijn te zien op dinsdag 7 maart in het theater.

Op dinsdag 7 maart aanstaande slaan Theater aan de Schie, FUARIM, Stichting Inanin Cocuklar en Rijnmond tijdens een speciale benefietavond de handen ineen om geld in te zamelen voor de geëvacueerde kinderen uit het rampgebied in Turkije en Syrië. De gehele opbrengst is bestemd voor schoolspullen zodat het voor deze kinderen mogelijk wordt weer naar school te gaan. Op de benefietavond zijn er onder andere optredens door Grup Misali, Frédérique Spigt, Franklin Brown en Catalijne. Ook worden onder meer een afgevaardigde van het Turks consulaat, de Schiedamse wethouder Dogukan Ergin en de Schiedamse burgemeester Cor Lamers geïnterviewd tijdens het benefiet. Kaarten om de benefietavond bij te wonen zijn te reserveren via theateraandeschie.nl.

Programma

Tijdens de benefietavond op dinsdag 7 maart in Theater aan de Schie treden lokale en landelijk bekende artiesten op en worden diverse gasten, die nauw betrokken zijn bij de ramp, geïnterviewd. Onder andere Grup Misali, Frédérique Spigt, Franklin Brown, Catalijne, een afgevaardigde van het Turks consulaat, Schiedamse wethouder Dogukan Ergin en Burgemeester Cor Lamers doen belangeloos mee aan het benefiet.

Persoonlijke verhalen

Ook zijn er persoonlijke verhalen van hulpverleners en ooggetuigen die in het rampgebied zijn geweest. De presentatie is in handen van Bart Nolles (Rijnmond) en Fadime Örgü (oud Tweede Kamerlid).
Kaarten voor de benefietavond op dinsdag 7 maart kunnen gereserveerd worden via de website van Theater aan de Schie. Toegang is € 22,50 per persoon. Alle inkomsten worden gedoneerd aan het goede doel.

Doel van de benefietavond

De gehele opbrengst van de benefietavond is bestemd voor schoolspullen voor de geëvacueerde kinderen uit het rampgebied in Turkije en Syrië. Met het geld gaat Stichting Inanin Cocuklar ter plaatse met een team vrijwilligers aan het werk om zoveel mogelijk geëvacueerde kinderen aan schoolspullen te helpen. Met deze schoolspullen, zoals tassen, boeken, uniformen (welke verplicht zijn) en andere schoolbenodigdheden, is het voor deze kinderen mogelijk om weer naar school te gaan. Voor € 100,00 kan één kind geholpen worden met alle benodigde schoolspullen. Alle kleine én grote bijdragen aan dit goede doel zijn van harte welkom.

Doneren

Alleen doneren is ook mogelijk. Direct doneren, zonder reservering voor het benefiet, kan ook. Op de homepage van Theater aan de Schie, www.theateraandeschie.nl, staat de doneerbutton om direct dit goede doel te steunen.

Doneer direct of ga naar webpagina van de benefietavond.