Nog voldoende plek in Zomercircus

Nieuws
Miss Pascalle hangt in het Magic Circus aan haar haar.
Miss Pascalle hangt in het Magic Circus aan haar haar. (Foto: Piet-Hein Out)

Het zal met de zomervakantie te maken hebben, dat het Zomercircus op zaterdag 26 augustus nog niet is volgeboekt. De organisatie nodigt jongeren van 8 tot 18 jaar uit om zich aan te melden. Ook senioren zijn welkom.

Door Kor Kegel

Die organisatie bestaat uit Stichting J & S Projecten uit de Gorzen en Rotaryclub Schiedam de Veste. Het Zomercircus vindt plaats op het terrein van de Glasfabriek aan de Buitenhavenweg.

“We zijn op zoek naar kinderen, jongeren en senioren voor een onvergetelijke circusdag. De kinderen kunnen, als zij dat zelf ook willen, overdag in workshops circusacts leren die zij dan in de middag als een echte artiest kunnen opvoeren voor het publiek,” zegt Rotary-woordvoerder Chris Coppens.

“Het publiek zal bestaan uit senioren, familieleden en de andere deelnemende kinderen, dat allemaal in de piste van een echte circustent. Zij worden daarbij bijgestaan en afgewisseld door professionele circusartiesten,” zegt Mieke Wigmans van J & S Projecten. De organisatie heeft besloten om vrijkaarten uit te delen.

Het doel van het sociale Zomercircus is het verbinden van jong en oud. Tegelijk levert het een positieve maatschappelijke bijdrage in de bestrijding van eenzaamheid en kansenongelijkheid. Deelname is gratis, maar wie het eerst komt, het eerst maalt. De circusdag duurt van 9.00 tot 18.15 uur. Er is plaats voor 175 kinderen en 75 senioren.

Aanmelden kan per mail:
zomercircus@gmail.com 

of via: 06-53283235 (Mieke)

Het Zomercircus wordt verzorgd door het Magic Circus, het oudste stadscircus van Nederland, en CircusKabel uit Delft, een jeugdcircus dat kinderen laat kennismaken met acrobatiek, jongleren met kegels of een diabolo, en balanceren op een bal of een koord.