Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport
Kampioen. Dus vierde Nexus E2 feest. (Foto: SvdHeide)
Kampioen. Dus vierde Nexus E2 feest. (Foto: SvdHeide) (Foto: )

Hockey Combinatie Schiedam vult paaszaterdag (30 maart) vanaf 10.00 uur in met het 18+ ‘Paas de Bal’-toernooi. De wedstrijden worden gespeeld op een half veld met teams van acht spelers. “Wij zorgen voor de lunch, het diner en een knalfeest om de dag af te sluiten”, beloven de organisatoren. “En gaan er met jullie inbreng en hulp alles aan doen om het succes van vorig jaar op zijn minst te evenaren.”

Paas de Bal-toernooi bij HC Schiedam

Mooie start voor vrouwen PPSC

Ze maakten dit seizoen de overstap van de meisjesleeftijd naar het vrouwenvoetbal. Daar voelen ze zich prima thuis.. PPSC Dames 1 nestelde zich namelijk al snel in de top van het klassement en staat nu tweede achter lijstaanvoerder VVOR 2. Het duel tussen de twee  is op zaterdag 20 april in Thurlede.

Drie kampioensteams bij Nexus

Het eerste mag dan zijn plek in de eerste klasse verloren hebben en voor wat chagrijn zorgen, bij Nexus waren er bij het derde en twee jeugdteams wel blije gezichten. De korfballers van het derde bleven Reeuwijk 4 een punt voor en werden kampioen. 

De jeugd van A1 bleef niet ongeslagen, maar pakte genoeg punten om de concurrentie ver voor te blijven en de talenten van E2, die pas voor het eerst in   competitieverband speelden, bleven ongeslagen en werden dus kampioen.

Ome Leo toernooi bij Excelsior’20

Ook bij Excelsior’20 worden het sportieve paasdagen. Op eerste en tweede paasdag is er namelijk weer het (naar ere-lid Leo Marrevee genoemde) Ome Leo-toernooi voor jeugdelftallen van JO09 tot JO17. Op beide dagen wordt er voor de eerste wedstrijden om 9.00 uur afgetrapt.

Harga’s korfbaltrainer Bram Rog overleden

“Hij wilde met zijn zoon weer naar de golfbaan. Hij wilde weer staan en lopen. Het heeft niet zo mogen zijn”. Zo melden zijn nabestaanden het overlijden van Bram Rog. De Schiedammer leidde destijds gedurende twee periodes de korfballers van Harga, dat later na de fusie met ODI, Nexus werd. Rog was 67 jaar oud.

Hermes DVS nogmaals voor restant naar VVOR

Hermes DVS moet zaterdag voor de tweede maal naar VVOR om daar nogmaals de laatste tien minuten te spelen van het begin februari bij 1-2 gestaakte duel. Dat staartje werd eerder al gespeeld. Omdat de scheidsrechter toen echter vergat een Schiedammer bij een tweede gele kaart (de eerste was in de gestaakte wedstrijd uitgedeeld)  rood te tonen ging VVOR in beroep en kreeg gelijk. 

AGENDA

VOETBAL: zat VVOR-Hermes DVS (14.30/restant 1-2); 

Dins Deltasport-DVO’32 (20.00 Vlaard.kampioenschap)

HONKBAL (oefen): zon Bijdorp 14.00 Schiedam-Saints, Zwaluwenblaan 14.00 Holy-Blue Lions.

TAFELTENNIS: zat Hilversum-Scyedam.